09 Şubat 2000 22:00

Sosyal güvenliğe başkanlık sistemi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu" başlığı adı altında...

Paylaş
Sosyal güvenliğe başkanlık sistemi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu" başlığı adı altında hazırlanan bir yasa taslağıyla başkanlık sistemine geçecek SSK Genel Müdürlüğü ile Bağ-Kur Genel Müdürlüğü, İş-Kur Genel Müdürlüğü ve Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nün, "Sosyal Güvenlik Kurumu" adı altında tek çatı altında toplanması öngörülüyor.
Hazırlanan taslakla sosyal güvenlik kuruluşlarını tek çatı altında toplayacak, "Sosyal Güvenlik Kurumu", "Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu" ile "Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı"dan oluşacak.
İşçi temsilcisi yok!
Sosyal Güvenlik Kurumu'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, SSK Başkanı, Emekli Sandığı Genel Müdürü, Bağ-Kur Genel Müdürü, İş-Kur Genel Müdürü, Maliye Bakanlığı temsilcisi, Sağlık Bakanlığı temsilcisi, Hazine Müsteşarlığı temsilcisi ve Devlet Planlama Müsteşarlığı temsilcisi görev alırken, işçi ve emekçilerin temsilcileri yer almayacak.
"Sosyal Güvenlik Kurumu" tek çatı altında toplanacak sosyal güvenlik kuruluşları arasında koordinasyonu, norm ve standart birliğini sağlarken, bu kuruluşların mali hareketleri ile aktüeryal hesaplarını ve kuruluşların çalışmalarını denetleyecek. Bakanlıkça hazırlanan taslakla "İşçi Sağlığı Daire Başkanlığı", "İşçi Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü"ne dönüştürülürken, genel müdürlük iş kazalarının önlenmesi amacıyla bakanlığa işyerlerinde etkin denetim için öneride bulunacak, işçi sağlığı için norm ve standart belirleyerek, ölçüm ve değerlendirme yapabilecek.
ÖNCEKİ HABER

Fransa'da deli dana paniği

SONRAKİ HABER

'Yeşil Kart'a 'kırmızı kart'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa