18 Ağustos 2011 14:23

Yeni Şafak’tan hedef gösteren manşet

Türkiye’nin çatışma haberleriyle çalkalandığı günde Yeni Şafak, akıllara durgunluk veren manşetiyle tartışma konusu oldu. Bugünkü manşetinde BDP'li vekillerin fotoğrafının üzerine 9 sütuna ‘KATİL SİZSİNİZ!’ diye başlık atan gazete, yaptığı açıklamalarla 1990’ların siyasi atmosferini anımsata

Yeni Şafak’tan hedef gösteren manşet
Paylaş

Haberde ayrıca yasal bir siyasi parti olan BDP için "gözler, tek sermayesi 'terör' olan Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) çevrildi"; "BDP, katliamlar karşısında sessiz kalmayı tercih etti"; "PKK'nın dağ kadrosuna büyük şehirlerden eleman devşirmek gençlik kolları teşkilatlarını seferber eden BDP...", "örgüte verdiği doğrudan destekle katliamların ortağı oldu" gibi cümleler kullanıldı.

‘PKK İLE ORTAK HAREKET ETTİ’

Yandaş Yeni Şafak gazetesi bununla da sınırlı kalmayarak, “Terör örgütü çizgisinde yürüttüğü siyaset kapsamında bölge halkının hak ettiği hayat standardını ve taleplerini görmezden geldi” diyerek suçladığı BDP için, “İktidar partisi tarafından başlatılan Milli Birlik Beraberlik ve Kardeşlik projeisni baltalamak için PKK ile ortak hareket etti” cümlesini kullanmaktan sakınmadı.

Kışkırtıcı bir dil kullanarak haberi hazırlayan gazetenin, gösterdiği hedefler doğrultusunda okuyucularını ajite ettiği gözlerden kaçmıyor. Önümüzdeki günlerde bu tür haberler yüzünden BDP binaları ve BDP taraftarları olan kitlelere yönelik provakatif eylemlerin ortaya çıkmasında, Yeni Şafak ve bu tarz haberleri yapmaktan çekinmeyen diğer yayın kuruluşlarının sorumlu olduğunu unutmamak gerekiyor. (MEDYA SERVİSİ)


BDP'DEN TEPKİ

BDP, Yeni Şafak Gazetesi'nin bugünkü sayısında manşetten verilen "katil sizsiniz" başlıklı haberine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, haberde BDP'nin ve Eş Genel Başkanları ile milletvekillerinin hedef gösterildiği belirtilerek, "Dün Çukurca'da yaşanan acı olayı fırsat bilerek doğrudan partimizi sorumlu tutmaya kalkışan bu haber, Başbakan Erdoğan'ın bir süre önce 'partimizi terör örgütü' olarak ilan eden hedef gösterici yaklaşımlarının yeni bir aşaması olarak ortaya çıkmıştır. Maalesef ki, bu çevrelerin ele geçirdiği iktidar gücünü ve nimetlerini kaybetme ihtimalini düşünmeleri bile çılgınlaşmalarına yetmektedir" denildi.

Açıklamada, bütün engellemelere rağmen 36 milletvekili ile TBMM'de grup kuran bir partiyi "katil" ilan etme "dengesizliği ve rezilliğini" BDP olarak asla kabul edilmeyeceği vurgulanarak, Bu savaşı dayatan ve besleyen gerçek katiller teşhir olana ve halka hesap verene kadar da mücadelemizden tek bir geri adım atmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Partimizin (açık-kapalı) her türlü girişimini ve barış arayışını elinin tersiyle bir kenara iten AKP iktidarı bu çatışmalara nelerin yol açtığını bizden daha iyi bilmektedir. Yeni Şafak vb. leri çok merak ediyorlarsa, her fırsatta bize saldıran 'gerçek patronlarına' sorarak detayları da öğrenebilirler. Kürdüyle-Türküyle sadece yoksul Anadolu çocuklarının öldüğü bu savaşı başlatan da, kışkırtan da BDP değildir. Ama barışı getirecek olan da BDP'den başka parti değildir" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, BDP'ye yönelik gerçekleştirilecek her türlü saldırının Yeni Şafak Gazetesi ve AKP hükümeti olacağı vurgusu yapılarak Yeni Şafak Gazetesi hakkında hukuki işlemlerin başlatıldığı belirtildi. BDP, açıklamada ayrıca bu tür yayınlara karşı halkı dikkatli ve duyarlı olmaya çağırdı.

ÖNCEKİ HABER

'Aydınlar ve siyasiler savaş diline büründü'

SONRAKİ HABER

Okumuş işsizlerin sayısı arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...