05 Şubat 2000 22:00

Pişmanlık Yasası'nın süresi uzatılıyor

26 Ağustos'ta yürürlüğe giren ve 29 Şubat'ta sona erecek olan Pişmanlık Yasası'nın süresi Bakanlar Kurulu tarafından 6 ay uzatıldı.

Paylaş
Pişmanlık Yasası'nın süresi uzatılıyor
Bakanlar Kurulu, Pişmanlık Yasası'nın 6 ay süreyle uzatılmasını benimsedi. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Pişmanlık Yasası'na ihtiyaçları bulunduğunu belirterek, "Hizbullah operasyonu, işin önemini biraz daha artırdı" dedi.26 Ağustos'ta yürürlüğe giren son Pişmanlık Yasası'nın süresinin 29 Şubat'ta dolacağını anımsatan Türk, süre uzatımına ilişkin hazırlayacağı tasarının, gelecek hafta Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılacağını belirtti.
Bugüne kadar pişmanlık yasalarından "çok sayıda yasadışı örgüt mensubunun yararlandığını" iddia eden Türk, böylelikle birçok örgüte darbe vurulduğunu kaydetti. Türk, yasa tasarısının sadece süre uzatımını öngördüğünü, içeriğinin değişmeyeceğini de bildirdi.
Türk, ilk Pişmanlık Yasası'nın yürürlüğe girdiği 5 Haziran 1985 ile 2 Şubat 1999 tarihleri arasında, pişmanlık yasalarından toplam 1660 kişinin yararlandığını söyledi.
Yürürlükteki 4450 sayılı yasadan yararlanmak için de bugüne kadar 1073 kişinin başvurduğunu, bunlardan 359 kişinin isteminin kabul edildiğini, 100'ünün başvurusunun ise reddedildiğini anlatan Türk, 614 kişinin başvurusunun da halen değerlendirildiğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Ziyaret sırası Simitis'in

SONRAKİ HABER

Sahte sendika yasası yeniden ısıtılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa