18 Ağustos 2011 05:47

'Aydınlar ve siyasiler savaş diline büründü'

MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Abdurrahim Ay, siyasilerin silah alıp cepheye koşmak istercesine militarist bir söylem içerisine girdiklerinin altını çizerek, "Anneler iftarlarını çocuklarının cansız bedenleri karşısında, babalar ise içlerine akıttıkları gözyaşları ile açar oldular" dedi.MAZLUMDER Diyarba

'Aydınlar ve siyasiler savaş diline büründü'
Paylaş


MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi, yaşanan son siyasal gelişmelere ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Basın metnini okuyan MAZLUMDER Şube Başkanı Avukat Abdurrahim Ay, sevgiye, barışa ve geleceğin inşasına dair sözcüklerin yerini nefret ve savaş sözcükleri aldığını belirtti. "Kulaklar bayram havasına değil, cenk havasına mahkum olmuş durumdadır" diyen Ay, son zamanlarda şiddet eylemlerinin ve operasyonların artmasıyla birlikte aydınların savaş diline bürünmesine ve siyasilerin silahlarını alıp cepheye koşmak istercesine militarist bir söylem içerisine girdiklerine dikkat çekti.

'ANNELER BABALAR İFTARLARINI GÖZYAŞI İLE AÇIYOR'

Annelerin iftarlarını çocuklarının cansız bedenleri karşısında, babaların ise içlerine akıttıkları gözyaşları ile açtıklarını dile getiren Ay, "Her patlayan bomba her sıkılan mermi ayrım yapmaksızın Kürt, Türk, Çerkez, Arap, Gürcü ve diğer anaların yuvalarına ateş düşürmektedir" dedi. Siyasilerin acıları dindirmek için çözüm bulmadıklarını vurgulayan Ay, "Kendilerine hangi cesaretle analara yeni acılar vaat etmek anlamına gelen şiddet ve savaş diline sarıldıklarını, bu hakkı nereden ve kimden aldıklarını sormak isteriz" şeklinde konuştu.

'BAŞKALARININ ÖZGÜRLÜK TALEPLERİNİ ALKIŞLAYIP..."

Toplumlarına savaş ilan eden yöneticilere akıl vermekten ülkelerine zaman ayıramayan ve başkalarının özgürlük taleplerini alkışlayıp kendi coğrafyalarındaki benzer sesleri çıkaranların tehdit edildiği bir coğrafyada yaşadıklarını belirten Ay, "Bu yüzden, savaş ve ölüm üzerinden bir destan yazacağına inanan herkese seslenmek istiyoruz. Konuşarak adil çözümler üretmek; akla, vicdana, insan haklarına, inandığınız dinlere-ideolojilere ve menfaatinize daha uygundur. Her ne pahasına olursa olsun; konuşarak sorunların çözülmesi uğruna verilen bedel, hiçbir zaman masum annelerin gözyaşları ve insan yaşamıyla kıyaslanamaz" ifadesini kullandı. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten AKP'nin savaş konseyine karşı barış konseyi çağrısı

SONRAKİ HABER

Yeni Şafak’tan hedef gösteren manşet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...