18 Ağustos 2011 05:39

EMEP'ten AKP'nin savaş konseyine karşı barış konseyi çağrısı

Emek Partisi, yükselen çatışmalı ortam, AKP'nin savaşı kışkırtan açıklamaları ve Kandil'e yönelik düzenlenen sınırötesi harekata karşı yazılı bir açıklama yaparak Türkiye halkını, AKP'nin savaş konseyine karşı demokratik çözüm, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik adına Barış Konseyi i

EMEP'ten AKP'nin savaş konseyine karşı barış konseyi çağrısı
Paylaş

"On yıllardır süren, 30 bini aşkın yurttaşımızın hayatına ve büyük tahribatlara, maddi ve manevi kayıplara neden olan deneyimlerden hiçbir sonuç çıkarmayan AKP ve devlet, halklarımızı birbirine kırdıracak politikalarda ısrar etmektedir" diyen Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan dün hayatını kaybeden askerlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dilerken, "Demokratik ve barışçı çözüm için adım atmak yerine, bu ortamı sürdüren, kan ve şiddet üzerinden politika yapmayı sürdürenleri bir kez daha lanetliyoruz" dedi.

AKP'nin sorunu çözmek yerine daha da karmaşık hale getirdiğini belirten Gürkan, günlerdir savaş naraları atan, 90'lardaki Çiller-Güreş-Ağar konseptine geri dönmekten bahseden iktidar partisinin dün geceden itibaren sınırötesi harekatla Kandil'i bombaladığını hatırlattı.

"Daha önce Kandil’e defalarca sefer düzenlenmiş, ancak bunun bir çözüm olmayacağı görülmüştü. Bir kez daha Bölge savaş alanına dönmüş bulunuyor. Şırnak, Hakkari gibi illerimiz tamamen kuşatma altına alınmış, halka esir muamelesi yapılmaktadır" diyen Gürkan, savaş uçaklarının Bölge'yi bombalamaya devam ettiğine dikkat çekti.

AKP hükümetinin 30 yıldan bu yana süren ve başarısızlığa uğrayan politikalarda ısrar ettiğini dile getiren Emek Partisi Genel Başkanı, "Seçimlerde yüzde elliye yakın oy alan AKP hükümeti, bunu halkımızın refahı ve huzuru için değerlendirmek, Kürt halkının destek sunarak seçtiği vekillerini muhatap alarak çözüm yolu aramak yerine, diktatörlüğünü perçinlemek için halklarımızı ateşin içine atacak politikalar uyguluyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, hem içeride hem dışarıda gerilim, çatışma ve savaş ortamı yarattığına dikkat çekilen açıklamada ülkenin bir iç savaşa sürüklenmek istendiği vurgulandı.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan'ın açıklaması şöyle devam etti: "Önceki gün 11 askerin hayatını kaybetmesi, daha önce Kürt ve Türk gençlerinin çatışmalarda ölmesi, öldürülmesi ve diğer yaşananların sorumlusu AKP hükümeti, Başbakan Erdoğan ve bu politikalara destek veren tüm parti ve çevrelerdir. Bu politikalardan ve askeri çözüm senaryolarından vazgeçilmelidir. Her dilden ve her inançtan Türkiye halkını AKP’nin Savaş Konseyine karşı, demokratik çözüm, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik adına Barış Konseyi için harekete geçmeye çağırıyoruz. Türkiye’nin geleceği, kan, şiddet, savaş ve yıkımda değil, halkların el ele vererek kuracakları eşit ve özgür Türkiye’dedir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kandil'e bombardıman yeniden başladı

SONRAKİ HABER

'Aydınlar ve siyasiler savaş diline büründü'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...