02 Şubat 2000 22:00

Konya'da 19 postacı sürgün edildi

Konya Posta Dağıtım Merkezi'nde sürgün edilen posta dağıtıcılarının sayısı 19'a çıktı.

Paylaş
Konya'da 19 postacı sürgün edildi
Konya Posta Dağıtım Merkezi'nde sürgün edilen posta dağıtıcılarının sayısı 19'a çıktı. Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Haber-Sen) Genel Başkanı İsmail Çınar, "Bir taraftan Avrupa Birliği'ne girmeye heveslenip insan hak ve özgürlüklerinde bol bol ahkâm kesenler, diğer taraftan kendi siyasi anlayışlarına çıkar sağlamak adına iş barışını, eşitlik ve adaleti katlediyor" dedi.
Ağır cezalar
İsmail Çınar, yaptığı yazılı açıklamada, üstlendikleri görevi zor şartlar altında büyük bir özveriyle yerine getiren posta çalışanlarına, kamu çalışanlarının tarihinde görülmeyen ağır cezalar verildiğini söyledi. Bunun son örneğinin Konya Posta Dağıtım Merkezi'nde yaşandığını ifade eden Çınar, şöyle konuştu: "Konya dağıtım merkezinde çalışan dağıtıcıları, önce bir yerine iki cihet dağıtımı yüklenmiş, daha sonra ise üçüncü bir iş olarak APS dağıtımı yaptırılmak istenmiştir. Bunu diyalog yoluyla çözmeye çalışan dağıtıcılarımız önce maaşlarının yarısı kesilerek cezalandırılmış, arkasından da Ankara ve Antalya'ya sürgüne gönderilmişlerdir. Sendikamızın genel sekreterini deprem bölgesine Bolu'ya sürgün etmişlerdir."
Destek istendi
Sendika olarak bu gelişmelerin takipçisi olacaklarını belirten Çınar, iş barışına ters düşecek her türlü uygulamaya karşı gerekli mücadeleyi vereceklerini söyleyerek, kamuoyundan destek istedi.
ÖNCEKİ HABER

Emek Platformu nihayet toplanıyor

SONRAKİ HABER

İşkenceye karşı 9 yıllık mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...