02 Şubat 2000 22:00

Ankara'da iki sergi

Azeri ressam Mövsüm Oruç ile sanat yaşamının 30. yılını kutlayan Oktay Aksoy`un resim sergileri, Ankaralı sanatseverlerle buluştu.

Paylaş
Ankara'da iki sergi
Azeri ressam Mövsüm Oruç ile sanat yaşamının 30. yılını kutlayan Oktay Aksoy`un resim sergileri, Ankaralı sanatseverlerle buluştu.
Gençlik yıllarında başlayan resim tutkusunu daha sonraları yaşam biçimi haline dönüştüren Oktay Aksoy`un resimleri, Türkiye Kalkınma Bankası Sanat Galerisi`nde sergileniyor. Resimlerinde, İstanbul`un yok olan güzelliklerinin yanı sıra, Şirket-i Hayriye vapurları, mavnaları, yalıları ve Anadolu`nun folklorik özelliğini taşımaya çalışan göçerleri anlatan sanatçı, bu yıl 30. sanat yılını da kutluyor.
Yurtiçi ve yurtdışında toplam 48 kişisel sergi açan ve 100`ün üzerinde karma sergiye katılan sanatçının Konya Mevlana Müzesi`nde de eserleri sergileniyor.
Azerbaycanlı sanatçı Mövsüm Oruç'un sergisi ise Vakıfbank Genel Müdürlük Fuayesi'nde açıldı. Resimlerinde tarihi temalara ve doğa konularına yer veren sanatçının sergisi, yağlıboya ve suluboya resimlerinden oluşuyor.
Sanatçının suluboya resimlerinde pastel tonlar ve doğaya yakın renkler hakimken, yağlıboya eserlerinde daha canlı renkler dikkati çekiyor.
Türkiye'ye 1994 yılında gelen sanatçı, halen Gazi Üniversitesi Resim Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak hizmet veriyor.
Oktay Aksoy ve Mövsüm Oruç'un sergileri, 11 Şubat'a kadar açık kalacak.
ÖNCEKİ HABER

Kütüphaneler geliştirilmeye muhtaç

SONRAKİ HABER

TİHV: Bir dönemin üzeri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...