02 Şubat 2000 22:00

Depremzede esnafa

   bir darbe de Sabancı'dan

Paylaş
Depremzede esnafa
     bir darbe de Sabancı'dan
İzmit'teki Körfez Küçük Sanayi Sitesi esnafı, CarrefourSA alışveriş merkezinin açılmasıyla birlikte oluşan trafik sıkışıklığının engellenmesi amacıyla alınan kararın, siteye araç giriş çıkışını belirli saatlerle sınırlandırdığını, bu durumun da kendilerini zora soktuğunu vurguladılar. Site esnafı, sabah 07.00 ile 08.00, akşam da 17.00 ile 19.00 saatleri arasında, Gölcük yönündeki girişin trafiğe kapatıldığını belirterek, uygulamayı çifte standart olarak değerlendirdiler.
Bir de Sabancı vurdu
Körfez Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Nail Aşık, sitede 1100 esnafın dükkânının bulunduğunu ifade ederek, "Bu uygulama, Sabancı'nın rahat para kazanabilmesi için yapılıyor. Bizi zaten deprem vurmuştu. Sabancı büyük mağazalar açarken, küçük esnaf mağdur ediliyor" dedi.
İş kapasitesi düştü
Aşık, depremden sonra iş kapasitelerinin önemli oranda düştüğünü belirterek, şunları söyledi: "Gölcük, Değirmendere ve Körfez'deki çoğu müşterilerimizi depremde kaybettik. Deprem sonrası, karnımızı doyuracak kadar bile iş yapamaz olduk. Bunun üzerine bir de Sanayi'nin Gölcük girişi ile doğu kapısındaki bu uygulama, bizleri tamamiyle öldürdü. Bizi ne dinleyen ne de anlayan var."
Eylem hazırlığı
Yaklaşık 1 aydır süren uygulama kapsamında, esnafın siteye giriş çıkışının kartlı izne de bağlandığını kaydeden Nail Aşık, şöyle konuştu: "Trafik akışının kesildiği saatlerde, dükkânlarımıza gelmek için 'esnaf' yazılı kartları, yolu kapatan trafik polisine göstermek zorundayız. Uygulama saatlerinde, müşterimiz ne giriş ne de çıkış yapabiliyor. Bu uygulamaya tepki olarak CarrefourSA'dan alışveriş yapmıyoruz. Uygulama devam ederse, CarrefourSA yolunu trafiğe kapatarak eylem yapacağız."
ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet'e padişah aranıyor

SONRAKİ HABER

Vekillere 'kıyak emeklilik' davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...