02 Şubat 2000 22:00

NATO karşıtı ordu kurulacak

Beyaz Rusya Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, Beyaz Rusya ile Rusya'nın, batı sınırlarını NATO'ya karşı savunmak için bir askeri güç...

Paylaş
NATO karşıtı ordu kurulacak
Beyaz Rusya Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, Beyaz Rusya ile Rusya'nın, batı sınırlarını NATO'ya karşı savunmak için bir askeri güç oluşturacağını açıkladı. Lukaşenko, Beyaz Rusya'nın başkenti Minsk'te yaptığı açıklamada, "100 binden fazla asker ve en modern silahlarla donatılacak güçlü bir askeri güç oluşturulmakta" dedi.
Rusya'nın Penza bölgesinden bir heyetle görüşen Lukaşenko, bu gücün, Rusya ile ortak batı sınırlarında anavatanı koruyacağını ve genişleyen NATO'ya karşı koyacağını söyledi. Rusya ve Beyaz Rusya, iki ülkenin ekonomileri ve yasal sistemleri arasında bağ kuracak, ortak bir bakanlar kurulu ve parlamentosu olan "birleşik devlet" taahhüdünde bulunmuşlardı. Ancak bu halen hayata geçirilmedi. Beyaz Rusya askerlerinin Çeçenya'ya gönderilmesini gerektirebileceği için, iki ülkenin askeri güçlerinin birleştirilmesi konusunda bugüne kadar detaylı görüşmeler yapılmadı. Lukaşenko'nun siyasi hedefi, Beyaz Rusya'nın Rusya ile birleşmesini sağlamak.
ÖNCEKİ HABER

Soğuk barışın ortakları

SONRAKİ HABER

Faşist koalisyon yolda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...