01 Şubat 2000 22:00

Haber-Sen üyeleri

   sürgünleri protesto etti

Paylaş
Haber-Sen üyeleri sürgünleri protesto etti
Haber-Sen üyesi kamu emekçilerine yönelik sürgünler aralıksız devam ediyor. Haber-Sen Konya Şubesi yöneticilerinin da aralarında bulunduğu 5 kamu emekçisi daha sürgün edildi.
Personel yetersizliğine ve angaryaya karşı çıktıkları için "disiplinsizlik" gerekçesiyle haklarında açılan soruşturma sonucu Konya Posta İşleme Müdürlüğü'nde çalışan Bayram Yıldız Ankara'ya, Celal Eren Sincan'a, Mehmet Altuntaş Alanya'ya, Kasım Demirbaşçı Antalya'ya, Nedim Akan Ankara'ya sürüldü.
Sürgün kararlarını protesto eden Haber-Sen üyesi kamu emekçileri, eşleri ve çocuklarıyla birlikte dün saat 08.30'da Posta İşletme Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptılar. "Sürgünler geri alınsın" pankartını asan Telekom çalışanları, "Sürgünler bizi yıldıramaz", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz" gibi sloganlarla tepkilerini dile getirdiler.
Haber-Sen Genel Eğitim Sekreteri Mahmut Ayata'nın sürgünleri kınayan konuşmasının ardından basın açıklamasını okuyan Konya Şube Başkanı Harun Toprak, eylemin sürgünlerin durdurulmasına kadar devam edeceğini söyledi. Toprak, "Angaryayı reddederek demokratik bir tavırla diyalog kurmaya çalışan arkadaşlarımızın davranışını disiplinsizlik olarak değerlendirmek ve soruşturmak yasalara aykırıdır. Tamamen sendikal örgütlülüğümüzü dağıtmaya yönelik bir girişimdir. İş barışını bozan bu girişimden derhal vazgeçilmelidir" dedi.
ÖNCEKİ HABER

POAŞ'ta ikinci yağma girişimi

SONRAKİ HABER

Geçici Tekel işçileri tedirgin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...