01 Şubat 2000 22:00

CHP'ye Hizbullah hizası

CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Hizbullah'ı "derin devletin ürünü" olarak tanımlamaktan vazgeçerek, "devletin milli siyaset olarak bu örgüte destek sunmadığını" iddia etti

Paylaş
CHP'ye Hizbullah hizası
CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Hizbullah'ı "derin devletin ürünü" olarak tanımlamaktan vazgeçerek, "devletin milli siyaset olarak bu örgüte destek sunmadığını" iddia etti.
CHP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında konuşan Öymen, Hizbullah operasyonları çerçevesinde bine yakın kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 100'ünün kamu görevlisi olduğunu hatırlatarak, "Devlet milli siyaset olarak bu suç örgütüne destek olamaz. Ama devlet içindeki bazı birimler ve bu birimler içindeki kişiler, bu örgütle ilişki içine girmiştir" dedi. Hizbullah'a ilişkin Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını isteyen Öymen, Hizbullah operasyonlarının suni gündem olmadığını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Öymen, "Eğer Meclis'te olsaydık, Erdal İnönü'yü aday gösterirdik. Şimdi ise Meclis arıyor bulamıyor" dedi. Demirel'in görev süresinin uzatılmasında uzlaşmanın görüldüğünü, Anayasa değişikliği bir an önce yapılmazsa cumhurbaşkanı seçiminin tesadüfe kalabileceğini ifade eden Öymen, eski Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'ın görev süresinin uzatılması için yapılan oylamada 300 yerine 299 oy çıktığı için Anayasa'nın değişmediğini hatırlattı. Öymen, eğer son dakikada Anayasa değişikliği reddedilirse herhangi bir milletvekilinin cumhurbaşkanı seçilebileceğine dikkat çekti.
ÖNCEKİ HABER

Ceset sayısı artıyor

SONRAKİ HABER

POAŞ'ta ikinci yağma girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...