01 Şubat 2000 22:00

Ceset sayısı artıyor

Diyarbakır'ın Mardinkapı semti Savaş Mahallesi'ndeki kazı çalışmalarında dün 3 ceset daha bulundu.

Paylaş
Ceset sayısı artıyor
Diyarbakır'ın Mardinkapı semti Savaş Mahallesi'ndeki kazı çalışmalarında dün 3 ceset daha bulundu. Böylece Diyarbakır'da çıkarılan ceset sayısı 8'e yükseldi. Batman'da da bir erkeğe ait iskelet bulundu.
Diyarbakır Mardinkapı semti Savaş Mahallesi Küçüksavaş Sokak'taki 11 ve 13 No'lu evlerde, kazı çalışmaları dün sabah yeniden başladı. Kazılarda, 11 No'lu evde toprağa gömülü 3 ceset daha bulundu. Öldürülen kişilerin domuzbağı yöntemiyle bağlanıp boğulduğu ve çıplak halde konulduğu naylon torba ile gömüldüğü belirlendi. Kazıların yapıldığı evlerde bugüne kadar çıkarılan ceset sayısı 8'ye yükseldi. Ceset Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Batman'ın 19 Mayıs Mahallesi'ndeki bir evde yapılan kazı çalışmalarında bir erkeğe ait iskelet bulundu. Tek katlı evin kiler bölümünde yapılan kazılarda, erkeğe ait olduğu belirlenen bir iskelet çıkarıldı. Batman Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, ortaya çıkarılan iskeletin Batman Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılarak otopsiye başlandığını söyledi. Erkan, evde halen bir kiracının oturduğunu ve ev sahibinin yakalanması amacıyla çalışmalara başlandığını söyledi.
12 kişi Eskişehir Cezaevi'nde
Hizbullah'a yönelik operasyonlarda gözaltına alınan ve önceki gün Ankara DGM'ce tutuklanan 12 kişi, Eskişehir Özel Tip Cezaevi'ne konuldu. Gece geniş güvenlik önlemleri altında Ankara'dan Eskişehir'e getirilen 12 kişi, Özel Tip Cezaevi'ne yerleştirildi.
Öte yandan Isparta'nın çeşitli ilçeleri ile kent merkezinde yapılan operasyonlarda yakalanan 8 kişi, önceki akşam çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Bu arada Bingöl'de, Hizbullah'a yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 17 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.
ÖNCEKİ HABER

Hizbullahçıya kalaşnikoflu koruma

SONRAKİ HABER

CHP'ye Hizbullah hizası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...