01 Şubat 2000 22:00

İkibinli yıllarda kitap

Türkiye Yazarlar Sendikası tarafından çıkartılan 'Güzel Yazılar' dergisinin Ocak-Şubat 2000 sayısı çıktı.

Paylaş
İkibinli yıllarda kitap
Türkiye Yazarlar Sendikası tarafından çıkartılan 'Güzel Yazılar' dergisinin Ocak-Şubat 2000 sayısı çıktı. Derginin bu sayısının ana temasını 'İkibinli Yıllarda Kitabın Geleceği' temel başlığı oluşturuyor. Oldukça geniş bir soruşturma biçiminde sunulan bu dizide, yeni bin yılda kitabın alacağı biçimlere ilişkin önemli saptamalar bulunuyor. Konuya ilişkin ilk yazı Sennur Sezer tarafından "2000'de Kitap Müzeye mi Kaldırılacak?" başlığıyla yer alıyor. Perihan Ergun, "2000'de Yazın ve Kitabın Düşündürdükleri" başlıklı yazısıyla soruşturmaya destek sunarken, Güngör Gençay da "2000'li Yıllarda Ekmek ve Kitap" başlıklı bir yazısıyla Güzel Yazılar'ın bu sayısında yer alıyor.
Aydın Çubukçu ise "Sanal Yayıncılık Hakkında Bilinen Bazı Şeylerin On Kalemde Özeti" başlığı altında kaleme aldığı yazısında, 'medya ve internet' gibi olguların bilgi edinme üzerindeki etkileri ve olanaklarına değiniyor. "2000 Yılının Kitap, Edebiyat ve Ekonomi Açısından Görünümü" başlıklı yazının yazarı ise Üstün Akmen. Öner Yağcı ise, "21. Yüzyılın Eşiğinde Sanat ve Edebiyatın Önündeki Engeller"i yazmış.
Ayrıca derginin ürünler bölümünde, şair, yazar ve çevirmenlerin en yeni şiir, öykü, deneme ve eleştiri inceleme yazılarını Güzel Yazılar'ın bu sayısında bulabilirsiniz.
ÖNCEKİ HABER

Neyin 'Dava'sı, kazanan kim?

SONRAKİ HABER

Yalnız kalışımızın sebebi...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...