31 Ocak 2000 22:00

Kimya Teknik grevi 176. gününde

Aylardır grevde olan Kimya Teknik işçileri, sendikaların ve sınıf kardeşlerinin grevlerine yeterli destek vermemesinden şikayetçi.

Paylaş
Kimya Teknik grevi 176. gününde
Şerif Karataş
Bayrampaşa'da kurulu Kimya Teknik grevi, bugün 176'ıncı gününe girdi. Petrol-İş Sendikası İstanbul Şubesi'nde örgütlü Kimya Teknik işçileri, grevleriyle dayanışmanın yeterli olmadığını, bunun sıkıntılarını yaşadıklarını belirterek, direnmekten yine de vazgeçmeyeceklerini söylediler.
Türk-İş'e bağlı sendikalar ile sendikaları Petrol-İş'ten gereken maddi ve manevi desteği görmediklerini söyleyen İşyeri Temsilicisi Ahmet Köroğlu, kendi imkânları ve sendikanın verdiği, ödenti ile geçinmeye çalıştıklarını ifade etti. Çevre işyerlerinden Pancar Motor, PDK ve Erka Balata işçileri dışında destek alamadıklarını söyleyen Köroğlu, herkesin grevlerine karşı duyarlı olmalarını istedi.
Lever kaçak işçi kullanıyor
Kimya Teknik'in, Lever'e fason olarak çalıştıklarını söyleyen Ahmet Köroğlu, Petrol-İş'in, Lever'de yapacakları toplusözleşmeden fazla bir beklentilerinin olmadığını söyledi. Lever'in piyasasını kaybetmemek için Kimya Teknik ismini kullanarak kaçak üretim yaptığını belirten Köroğlu, bu konuda gereken tespitleri yaptıklarını belirterek, "Mahkemeye başvurduk. 22 Şubat günü yapılacak. Davanın bizim lehine sonuçlanacağını düşünüyorum" dedi.
Emek Platformu'nun saldırılara karşı daha radikal ve somut kararlar almasını isteyen Ahmet Köroğlu, "Kimya Teknik olarak beklentilerimiz var. Grevin bitirilmesi ve grevin sürmesi halinde maddi ve manevi desteğin sağlanması yönünde kararların alınması gerekiyor" dedi. Konfederasyon yöneticilerini de eleştiren Köroğlu, "Hükümetle işbirliği içinde çalışıyorlarmış gibi hava var. Yani koltuklarını koruma gibi dertleri var. Artık bundan vazgeçmeleri, işçilerin sesine kulak vermeleri gerekiyor. Sendikalar sürekli üye kaybediyor. Böyle devam ederlerse koltuklarında rahat bir şekilde oturamayacaklarını anlamaları gerekiyor" diye konuştu.
POAŞ'ın özelleştirilmesine karşı olduklarını söyleyen Köroğlu, özelleştirmelerin durdurulmasını istedi.
ÖNCEKİ HABER

EGO'da Gökçek'e tepki büyüyor

SONRAKİ HABER

Orboy işçileri:'Örgütlendik, güçlendik'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...