31 Ocak 2000 22:00

EGO'da Gökçek'e tepki büyüyor

Melih Gökçek tarafından hakları gasp edilen EGO memurları, 'mücadeleye devam' dedi. EGO'da örgütlü Tüm Bel-Sen, Türk Yerel Hizmet-Sen ve...

Paylaş
EGO'da Gökçek'e tepki büyüyor
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek tarafından hakları gasp edilerek, ikramiye, elbise paraları ve munzam ücretleri kesilen EGO memurları, mücadeleden vazgeçmiyor.
EGO'da örgütlü Tüm Bel-Sen, Türk Yerel Hizmet-Sen ve Bem Bir-Sen yöneticileri dün ortak bir basın toplantısı yaptı. Basın toplantısına CHP ve MHP Ankara il başkanları da katılarak EGO çalışanlarına destek verirken, çağrılmalarına rağmen gelmeyen FP ve DSP il başkanları alkışlarla protesto edildi.
İşten atma tehtidi
Ortak açıklamayı yapan Tüm Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı Rahmi Göçer, insanca yaşamak istediklerini, hiç kimsenin çalışanların taleplerini haksız, demokratik eylemleri de yasadışı ilan edemeyeceğini belirtti. Göçer, EGO'da örgütlü sendikalar olarak çalışma barışının bozulmamasına özen gösterdiklerini belirterek, "Ancak, EGO yöneticilerince bu özenimiz zaaf olarak değerlendirilmiş olacak ki, bir yandan i yerimiz polis ablukasına aldırılırken, öte yandan 'memur olmadığımız' gerekçesiyle işten atılmakla tehdit edildik" dedi. EGO yönetiminin, otobüs işletmesini BUGSAŞ'a gaz dolum işini Vakıfbank'a devretmek gibi planlarının olduğunu hatırlatan Göçer, asılsız gerekçelerle çalışanların haklarının gasp edilmesini değil, refah düzeyini artıracak yeni düzenlemelerin yapılmasını ve çalışanların temsilcilerinin muhatap alınarak sorunların çözülmesini istedi. Göçer, kazanılmış hakların gasp edilmesine asla göz yummayacaklarını kaydetti.
CHP Ankara İl Başkanı Levent Gök, Melih Gökçek'in çalışma barışını bozduğunu ve çalışanlar sıkıntı içindeyken görevi başında değil İtalya'da olduğunu belirtirken, MHP Ankara İl Başkanı Ercan Koç ise Gökçek'in 18 Nisan seçimlerinden bu yana yaptığı olumsuz icraatlarına tepki gösterdiklerini ve Gökçek'in daha önce de AŞTİ'de, itfaiyede çalışanların haklarını gasp ettiğini savundu. Koç çalışanları ile kavga eden Gökçek'in bir süre sonra halkıyla kavga edeceğini vurguladı.
Gökçek zarar ettiriyor
Toplantıya katılan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay da, ekmek mücadelesi veren EGO çalışanlarının mücadelesini desteklediklerini kaydetti. "EGO zarar ediyor diye kimse çalışanların ekmeğiyle oynayamaz" diyen Akay, EGO'yu Gökçek'in zarar ettirdiğini, belediye otobüslerini hangi yandaş belediyelere peşkeş çektiğinin herkes tarafından bilindiğini söyledi.
Tüm Bel-Sen Ankara Şube Başkanı Tekin Araç ise EGO çalışanlarının ekmeğiyle oynanmasının doğru olmadığını belirterek, belediye meclisi tarafından kabul edilen EGO'nun 2000 yılı bütçesinin uygulanmasını istedi.
ÖNCEKİ HABER

Elazığ, Çorum ve Kırklareli konferanslarıToplantılarla il konferanslarına hazırlanan Emeğin Partisi, Elazığ'da 30 işçiyle bir araya geldi.

SONRAKİ HABER

Kimya Teknik grevi 176. gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...