18 Ağustos 2011 03:05

Cizre'de binlerce kişi Kandil saldırısını protesto ediyor

Kandil'e yönelik yapılan hava saldırısına ilk tepki Şırnak'tan geldi. Hava saldırılarını protesto etmek için Şırnak ve ilçelerinde binlerce kişi, gece saatlerinde sokağa döküldü. Polisin gaz bombalarıyla müdahale ettiği Cizre savaş alanına döndü.Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçakların

Cizre'de binlerce kişi Kandil saldırısını protesto ediyor
Paylaş

Kandil'e yönelik yapılan hava saldırısına ilk tepki Şırnak'tan geldi. Hava saldırılarını protesto etmek için Şırnak ve ilçelerinde binlerce kişi, gece saatlerinde sokağa döküldü. Polisin gaz bombalarıyla müdahale ettiği Cizre savaş alanına döndü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçaklarının Kandil'i bombalamasıyla birlikte Şırnak ve Cizre ile Silopi ilçelerinde binlerce kişi sokaklara çıktı. Cizre'nin Sur, Cudi, Nur ve Konak mahallerinde binlerce kişi saldırı haberini alır almaz sokaklara döküldü. Cizre'deki protestoya polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Polisin saldırısına göstericiler havai fişekler, taşlar ve molotofkokteylilerle karşılık verdi. Savaş alanına dönen Cizre sokaklarında polis ve gençler arasında çatışmalar sürüyor. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Blok, çevre örgütleriyle bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Mihri Belli'yi bugün uğurluyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa