30 Ocak 2000 22:00

TÜMTİS üyesi Nak Kargo direnişçileri

   dayanışmaya çağırıyor

Paylaş
TÜMTİS üyesi Nak Kargo direnişçileri
   dayanışmaya çağırıyor
Sinan Sarısaltık
İzmir Ambarlar Sitesi'nde kurulu nakliyat şirketini site dışına taşıyarak sendikadan kurtulmak isteyen Nak Kargo patronuna karşı bir aydır direnen TÜMTİS üyesi işçiler, İzmirli emekçileri ve sendikacıları dayanışmaya çağırıyor.
İzmir Ambarlar'daki 4 işyerini site dışına taşıyarak, 28 işçiyi de işten atan Nak Kargo patronu, imzalanan toplusözleşmeye uymak istemiyor. TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Hasan Yayık, işverenin bu yasadışı tutumuna karşı bir aydır direnişte olduklarını, ama ilk gün yapılan basın açıklamasına gelen sendikaları ve kitle örgütlerini bir daha göremediklerini söyledi. "Böyle olduğu sürece sendikalar giderek eriyecektir" diyen Yayık, saldırılara karşı birlikte mücadelenin şart olduğunu vurguladı. TÜMTİS'in özel şirketlerde örgütlü nadir sendikalardan biri olduğuna dikkat çeken Yayık, "Bugüne kadar karşı karşıya kaldığımız sayısız saldırıya karşı dimdik ayakta durduk. Bu saldırıyı da püskürteceğiz" dedi.
Sözlerinde dursunlar
İzmir'deki işçi ve memurların her eylemine destek verdiklerini ve şimdi de kendilerinin destek beklediklerini dile getiren direnişçi Burhan Temel, "Eğer Türk-İş Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Musa Çam, buraya gelip destek vermiyorlarsa bu onların eksiğidir. Alanlarda işçilerin arkasındayız diyenler sözlerinin arkasında dursunlar" dedi. İzmir'de gerçek anlamda bir Emek Cephesi oluşturmak için mücadelede olduklarını belirten Temel, Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun ertelemesine de kızarak, "Sadece koltuklarını düşünüyorlar. Ama biz onları oradan indirmesini biliriz" diye konuştu.
İşçilerin güvendiği
İki yıldır Güneydoğu Kargo'da çalışan Beyler Budak adlı işçi de dayanışmanın yetersizliğinden yakındı. İşveren Koç Ali Al'ın yeğenin kendilerini tehdit ederek "Bizim paramız var, devlet güçleri bizim yanımızda, siz neye güvenerek bunu yapıyorsunuz?" dediğini aktaran Budak, sendikalara kendilerine destek vermesi çağrısında bulundu. Budak, aralık ayının maaşları ile ikramiyelerinin halen ödenmediğini de sözlerine ekledi.
"Nerde eylem orada biz vardık. Ama bugün Türk-İş ve DİSK gibi konfederasyonlar sadece gösteriş amaçlı olarak basın açıklamasına geldiler" diyen Okyay Akkaya ise her türlü baskıya karşı koyacaklarını söyledi. Akkaya, sendikal faaliyetin yürümesini istediklerini, çünkü TÜMTİS'te örgütlenmeden önce ambarlarda tüm haklardan yoksun çalıştıklarını kaydetti. Ambar işçisi Maşallah Mağ da Emek Platform'nun aktif hale geçirilmesi ve politika üretmesi için mücadelelerinin süreceğini, bunun sözde kalmayıp, hayata yansımasını sağlayacaklarını vurguladı.
ÖNCEKİ HABER

EGO memurları Gökçek'i şikâyet etti

SONRAKİ HABER

Ankara Kalesi can alarak yıkılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...