30 Ocak 2000 22:00

EGO memurları Gökçek'i şikâyet etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından hakları gasp edilen EGO memurları, Ankara Valiliği'ne şikâyet dilekçesi verdiler.

Paylaş
EGO memurları Gökçek'i şikâyet etti
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından hakları gasp edilerek, ikramiye, elbise paraları ve diğer ek ücretleri kesilen EGO memurları, Ankara Valiliği'ne şikâyet dilekçesi vererek, mağduriyetlerinin önlenmesi ve sorumluları hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istediler.
EGO memurlarının örgütlü olduğu Tüm Bel-Sen, Türk Yerel Hizmet-Sen Ankara Şubeleri ve Bem Bir-Sen EGO Temsilciliği tarafından Ankara Valiliği'ne verilen şikâyet dilekçesinde, EGO çalışanlarının son derece tedirgin, huzursuz ve yarınından endişeli yaşadığına vurgu yapılarak, bir taraftan ekonomik kıskaca alınan EGO çalışanlarının, bir taraftan da hükümet tarafından çıkartılan emeklilik yasasına rağmen zorla emekliliğe zorlandığına vurgu yapıldı.
EGO kurulduğundan beri aldıkları ikramiye ve elbise paralarının, her yıl ocak ayının ilk haftasında ödenmesine rağmen bu yıl kesildiğine ve ödenmeyeceğinin bildirildiğine dikkat çekilen şikâyet metninde, EGO'nun kuruluş yasasında var olan ve ödenen munzam ücretin de kaldırılmak istendiği dile getirildi.
Bunlar yetmezmiş gibi, yasal dayanaktan yoksun uydurma soruşturma ve değişik sürgün yöntemleri kullanılarak çalışanların baskı altında tutulduğu vurgulanan metinde, soruşturmaların yasal dayanağının olmadığı bildirildi. Mesai saati dışında, sendikaların bilgilendirme toplantılarına katılan çalışanların, -10 derecede iki saat kalmaktan dolayı rahatsızlandıkları ve ertesi gün viziteye çıkmak istedikleri, ancak bunun engellendiği örneği verilen metinde, "Çalışanların mağdur edildiği, işyerinde barış ve huzurun bozulduğu" vurgulanarak, mağduriyetin önlenmesi ve sorumlular hakkında yasal işlemlerin yapılması istendi.
Bu arada Tüm Bel-Sen, Türk Yerel Hizmet-Sen ve Bem Bir-Sen yöneticileri bugün saat 11.30'da Harb-İş Toplantı Salonu'nda ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, EGO'da yaşananlarla ilgili kamuoyuna bilgi verecekler.
ÖNCEKİ HABER

Telekom çalışanları endişeli

SONRAKİ HABER

TÜMTİS üyesi Nak Kargo direnişçileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...