18 Ağustos 2011 03:07

Blok, çevre örgütleriyle bir araya geldi

Blok Partisi çalışmalarını yürüten milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü ve Levent Tüzel, çevre örgütleri temsilcileri ile bir araya geldi. Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun seçimler öncesi sıkça gündeme getirdiği Blok Partisi çalışmala

Blok, çevre örgütleriyle bir araya geldi
Paylaş

Bu çalışmalar kapsamında Blok'un milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü ve Levent Tüzel, İstanbul'da çevre örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. TMMOB/Maden Mühendisleri Odası'nda düzenlenen toplantıya, Nükleer Karşıtı Platform, Karadeniz İsyandadır Platformu, Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Ergene Platformu gibi çok sayıda çevre örgütünden temsilciler katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan Levent Tüzel, seçimlerden önce toplumun her kesimine ulaşamadıklarını ifade ederek, şimdi ise toplumun tüm muhalif kesimlerinden herkese ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Türkiye'de bir toplumsal hareket oluşturmak istediklerini dile getiren Tüzel, tüm çevre örgütlerini "Blok Partisi" gündemli bir araya gelecek olan kongreye davet etti.

'TOPLUMSAL MUHALEFETİ YÜKSELTELİM'

Tüzel'in ardından konuşan Sebahat Tuncel de, "Türkiye'de toplumsal muhalefeti nasıl örebiliriz?" sorusuna cevap aradıklarını vurgulayarak, "Demokratikleşme, kimlik sorunu ancak ortak bir mücadele ile çözülecek. Kongrenin ekolojik, toplumsal cinsiyet özgürlükçü bir duruşun yanında barışın sözünü söylemesini hedefliyoruz. Biz size var olan bir oluşuma gelin demiyoruz. Gelin, bir oluşum kuralım ve toplumsal muhalefeti hep birlikte yükseltelim" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

TSK uçakları Kandil'i bombaladı

SONRAKİ HABER

Cizre'de binlerce kişi Kandil saldırısını protesto ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...