18 Ağustos 2011 06:12

TSK uçakları Kandil'i bombaladı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçaklarının Federal Kürdistan Bölgesi'nde bulunan Kandil'i bombaladığı bildirildi. Bombalamaların Federal Kürdistan Bölgesi'ne yayıldığı bildirildi.Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan havalanan TSK savaş uçakları Irak ve İran hava sahasını kullanarak Fede

TSK uçakları Kandil'i bombaladı
Paylaş

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan havalanan TSK savaş uçakları Irak ve İran hava sahasını kullanarak Federal Kürdistan Bölgesi'nde bulunan Kandil, Zap, Xınere, Xaxurke, Sideka, Haftanin ve Metina kırsalını bombaladı. Bu bölgelerde bulunan köylerin de bombaların hedefi olduğu kaydedildi.

KÖY EVLERİ VURULDU

Kandil'i 13 savaş uçağı bombalarken, Metina'yı 7 savaş uçağın vurduğuna dikkat çekildi. Hava saldırısı öncesi tüm bölgede elektriğin kesildiği kaydedildi. Hava saldırılarında köylülerin de hedef olduğu bildirildi.

Aynı saatlerde Zap'ın Şêkefte Birindara ve Cudi Tepesi'nin de savaş uçaklarıyla vurulduğu bildirildi. (Erbil/DİHA)

PKK: GERİLLA KAYBIMIZ YOK

ANF'ye bilgi veren Kandil'deki PKK kaynakları, 21:15 ile 23:00 arası gerçekleştirilen bombardımanda Kandil alanında herhangi bir gerilla kaybının söz konusu olmadığını duyurdu.


GENELKURMAY: 60 HEDEF VURULDU

Genelkurmay Başkanlığı, Federal Kürdistan Bölgesi'ne yapılan operasyona ilişkin internet sitesinde açıklama yaptı. Açıklamada, Kandil Dağı, Hakurk, Avaşin-Basyan, Zap ve Metina bölgelerinde uçakların 60 hedefi bombaladığı vurgulandı. Açıklamada, hava harekatının öncesinde Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde 168 hedefe top atışı yapıldığı belirtilirken, "Sivil halkın olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir" ifadesi kullanıldı.



ÖNCEKİ HABER

Mişel Süleyman:‘Lübnan Filistin’in yanında olacak’

SONRAKİ HABER

Blok, çevre örgütleriyle bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...