29 Ocak 2000 22:00

Emekçiler meydana inecek

Emek Platformu İstanbul Bileşenleri üyeleri, Meclis'ten geçen saldırı yasalarına karşı şubat ayı içinde bölgesel mitinglerin yapılması yönünde görüş belirttiler.

Paylaş
Emekçiler meydana inecek
Emek Platformu İstanbul Bileşenleri, emekçilere yönelik saldırılara karşı miting yapmaya hazırlanıyor. Önceki gün Petrol-İş Genel Merkezi'nde toplanan Emek Platformu İstanbul Bileşenleri'ne üye işçi ve emekçiler, Meclis'ten geçen saldırı yasalarına karşı şubat ayı içinde bölgesel mitinglerin yapılması yönünde görüş belirttiler. Toplantıdan çıkan eğilim doğrultusunda önümüzdeki hafta içinde toplanacak olan Bileşenler Sekretaryası'nın eylem takvimini belirleyip kamuoyuna açıklaması bekleniyor.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Emek Platformu İstanbul Bileşenleri Sekretaryası Dönem Sözcüsü ve Türk-İş 1. Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak, ekonomik kriz gerekçesiyle toplusözleşmelerde düşük ücret ve kazanılmış hakların gasp edilmesi yönünde işverenlerin dayatmalarda bulunmaya çalıştığını belirtti. Kriz gereçkesiyle işten atılan işçilerin geri alınmasını isteyen Büyükkucak, "Bedel ödetilerek krizden çıkmak mümkün değildir. Bu tutumun daha büyük sosyal krizlere neden olacağı bilinmelidir" dedi.
Talepler bildirilecek
Emek Platformu İstanbul Bileşenleri Sekretarya Üyesi ve Haber-İş İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu ise yapılan toplantının iki amacı olduğunu belirterek, "Birincisi sağlıkta özelleştirmenin genel olarak ele alınarak tartışılması, ikincisi ise İstanbul'daki Emek Platformu temsilcilerini bir araya getirmekti. Bu toplantıda çıkacak talepleri formüle etmek istiyoruz ve bunları Ankara'daki Emek Platformu'na iletmek istiyoruz. Ancak oraya havale etmek niyetinde değiliz. Bölgesel bir eylem kararı çıkartarak bunu Ankara'ya bildirmek istiyoruz" diye konuştu.
Emek Platformu'nu merkezi olarak oluşturan örgütlerin; 'Bölgesel olarak oluşturulan Emek Platformları bölgesel eylemler yapmaya yetkilidir' yönünde sözleri olduğunu hatırlatan Dokuyucu, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun üzerinden bir araya gelen 6 emek örgütünün oluşturduğu yürütmenin bölgesel bir plan çıkarmasını bekliyoruz. Bu bölgesel eylem planı üzerine de önümüzdeki günlerde harekete geçeceğiz. Tarihi belirlenmese de bu toplantıdan eylem önerileri ve kararları çıkacak . Bu toplantının bir diğer hedefi de Türkiye genelinde fabrikaların, işletmelerin olduğu her yerde bölgesel Emek Platformları oluşturma çağrısı yapmak. Bu toplantının diğer bölgeleri etkileyeceği yaptığımız görüşmelerden de belli oluyor."
ÖNCEKİ HABER

Biz de vekillerimiz gibi emeklilik istiyoruz

SONRAKİ HABER

Özelleştirme toplum sağlığını zayıflatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...