29 Ocak 2000 22:00

KİGEM'den 'özür talebine' tepki

KİGEM, Meclis'te Telekom'un özelleştirilmesinin engellenmesi yüzünden Türkiye'nin zarara uğratıldığının iddia edilmesine tepki gösterdi.

Paylaş
KİGEM'den 'özür talebine' tepki
Kamu İşletmeciliğini Geliştirme Merkezi Vakfı (KİGEM), Türk Telekomünikasyon AŞ'nin özelleştirilmesine yönelik Meclis oturumunda, Telekom'un özelleştirilmesinin engellenmesi yüzünden Türkiye'nin zarara uğratıldığının iddia edilerek, bunu yapanların Türk halkından özür dilenmesinin istenmesine tepki gösterdi.
KİGEM'den yapılan yazılı açıklamada, asıl özür dilemesi gerekenlerin telekomünikasyonun özelleştirilmesine düne kadar karşı çıkan bugün ise özelleştirilmesi için yasa hazırlayarak, gece yarılarına kadar çalışanlar olduğu kaydedildi. Açıklamada, Türk Telekomünikasyon'un özelleştirilmesinin ulusal bağımsızlığı tehlikeye düşüreceği vurgulanarak, KİGEM'in, bunun engellenmesi için her düzeyde elinden geleni yapacağı, dileyenlere hukuksal yardımda bulunacağı dile getirildi.
Açıklamada, "Bu bir 'suç' ise, bu davaların tümünün açılmasına önayak olan KİGEM 'engel' olarak nitelenen bugüne kadar ki bütün iptal davalarını ve sonuçlarını gönül rahatlığıyla üstlenmekte ve bu yüzden kimseye özür borcu duymamaktadır" denildi. Suçlamaya konu olan engellemenin hukuk devletinin gereği olan "yargı denetimi" olduğu ifade edilen açıklamada, daha önce çıkartılan bir yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne açılan davanın iptal ile sonuçlandığı hatırlatıldı.
Açıklamada, Telekomünikasyon sistemi ile ulusal bağımsızlık arasında ilişki kuran geçmiş tarihli dava dilekçelerinde Başbakan Bülent Ecevit, ANAP lideri Mesut Yılmaz, Kültür Bakanı İstemihan Talay, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Orman Bakanı Nami Çağan ile Devlet Bakanı Yüksel Yalova'nın imzaları bulunduğu hatırlatıldı.
ÖNCEKİ HABER

Kesinti programı açıklandı

SONRAKİ HABER

Ceset sayısı 40'ı aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...