28 Ocak 2000 22:00

WTO, IMF, Davos... HEPSİ AYNI!

Örgütlerin adları farklı ama niyetleri aynı. Hepsinin uluslararası sermayenin dünyayı yağmalama amacına hizmet ettiği, Davos toplantılarıyla bir kez daha ortada.

Paylaş
TMMOB: Ecevit, Davos'ta
   Türkiye'yi satıyor
TMMOB Genel Başkanı Yavuz Önen, Başbakan Bülent Ecevit'in Davos'ta Türkiye'yi ve Türkiye halkının geleceğini satışa çıkardığını duyurdu. Önen, dün yaptığı yazılı açıklamada, Ecevit hükümetinin Türkiye'yi, yabancı sermayenin sömürü cennetine çevirmek istediğini belirterek, hükümetin önce Anayasa ve yasalarda ulusal üretemi ve istihdamı geliştirmeyi, ekonomik çıkarları korumayı amaçlayan tüm düzenlemeleri ortadan kaldırdığını hatırlattı. Önen, "Ecevit hükümeti, ülke ortamından ve gücünden umudunu kesmiştir. Türkiye kamusal alanda üretim ve yatırımdan vazgeçmiştir" dedi. Önen, üçüncü dünya ülkelerinin gelişmiş ülkelerce sömürülmesinde, yağma edilmesinde, doğal çevrelerinin tahrip edilmesinde yeni bir evre başlatıldığını dile getirerek, Türkiye halkının bu evrede küreselleşme masalıyla aldatılarak, gelişmiş ülkelere satıldığını vurguladı.
Ecevit tarafından Davos'ta açıklanacak projelerin toplam maliyetinin 24 milyar dolar olduğunu hatırlatan Önen, aranan kredi tutarının ise 9.5 milyar dolar olduğunu kaydetti. Önen, demiryolu, liman, katı atık projeleri için 1.88 milyar dolar iken helikopter, hava uyarı sistemleri, elektronik savaş donanımları, füze uyarı sistemleri için ise 5.23 milyar dolar arandığına dikkat çekti. Karayolu ve köprü projeleri için 2.33 milyar dolarlık kredi arandığını ifade eden Önen, Davos'a demiryolu ile giden Ecevit'in çantasında, karayolu projelerinin demiryolu projelerinden daha fazla yer tutmasını eleştirdi. Önen, "TMMOB, dışa bağımlı bu ekonomik kalkınma modelinin halkımızın ve üyelerimizin çıkarlarıyla bağdaşmadığı görüşündedir. Bu nedenle aynı görüşleri paylaşan kesimlerle ve özellikle Emek Platformu'nu oluşturan kesimlerle dayanışma içinde mücadelemizi yükselteceğiz" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Vergi Kanunu'nda değişiklik yapıldı

SONRAKİ HABER

'Zirvenin yıldızı' kendini paralıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa