28 Ocak 2000 22:00

Ankara'da elektrik, su ve doğalgaz yok

EGO Genel Müdürlüğü, Eskişehir'deki doğalgaz kompresör istasyonundaki arıza nedeniyle Ankara'da doğalgazlı cihazların kullanılmaması uyarısında bulundu.

Paylaş
Ankara'da elektrik, su ve doğalgaz yok
EGO Genel Müdürlüğü, BOTAŞ'a ait Eskişehir'deki doğalgaz kompresör istasyonundaki arıza nedeniyle Ankara'ya yeterli miktarda doğalgaz verilemediğini belirterek, doğalgazlı cihazların kullanılmaması, çok zorunlu hallerde de kontrollü olarak kullanılması uyarısında bulundu
EGO Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Eskişehir'de bulunan kompresör istasyonunda meydana gelen arıza nedeniyle, Ankara'ya gelen doğalgazın basıncının düştüğü açıklandı.
Açıklamada, herhangi bir olumsuz olaya meydan vermemek için gaz basıncı normale dönene kadar doğalgazlı cihazların kullanılmaması, çok zorunlu hallerde de kontrollü olarak kullanılması gerektiği bildirildi.
ASKİ'den yapılan açıklamada ise son günlerde yaşanan su kesintilerinin, elektrik şebekesindeki kesintilerden kaynaklandığı ve ASKİ ile bir ilgisinin olmadığı bildirildi. Ankara'nın suyunun yüzde 95'inin pompa istasyonları ile ulaştırıldığı hatırlatılan açıklamada, "Plansız ve önceden haber verilmeden yapılan elektrik kesintileri, hem ani su kesintilerine hem de bazı teknik sebeplerden arızalara yol açmaktadır. Su arızaları en kısa zamanda kurumumuz tarafından giderilmekte, ancak elektrik kesintilerine karşı herhangi bir tedbir alınamamaktadır. Bu konuda genel müdürlüğümüzün hiçbir sorumluluğu yoktur" denildi.
ÖNCEKİ HABER

TCDD özelleştirmesi banliyöden başladı

SONRAKİ HABER

Vergi Kanunu'nda değişiklik yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...