28 Ocak 2000 22:00

Parlak vaatler, parlak haberler!

Tekelci medya, daha Davos zirvesi sona ermeden Ecevit'i 'Davos fatihi' ilan etti. Yazılıp çizilenlere bakılırsa, Türkiye, Davos ile birlikte 'nurlu ufuklar'a yelken açmak üzere!

Paylaş
Parlak vaatler, parlak haberler!
Başbakan Bülent Ecevit başkanlığındaki hükümet heyetinin Davos gezisi, beklendiği gibi, medya tarafından yürütülen ve "zirvenin yıldızının Türkiye" olduğu savına dayanan bir propaganda eşliğinde başladı.
Sözde "halkçı" lider Ecevit de, tekelci medyanın bu övgüsünü hak etmek için elinden geleni yapıyor. Başbakan, trenle Davos'a giderken birdenbire Özal'ın hikmetlerini keşfediyor ve "1980'lerde ekonomide atılan adımlar muhteşem oldu" buyuruyor. Özal ile ilgili bu sözlerin ardından, sıra Fethullah Hoca'ya geliyor ve bu gerici tarikat liderinin uluslararası alanda yürüttüğü faaliyet, "gençleri küreselleşmenin güçlüklerine karşı hazırlayan değerli bir eğitim faaliyeti" olarak niteleniyor. Üstelik aynı anda, bir başka İslamcı 'hareketin' katlettiği insanların cesetleri bodrumlardan çıkarılırken.
Bilgi pazarı!
Muhalefetteyken Özal hakkında demediğini bırakmayan, o "muhteşem" adımların atıldığı '80'li yıllarda yasaklı olmasına rağmen çekildiği köşeden vatan kurtaran Ecevit'in tekelci sermayeye yaranma çabası, karşılıksız kalmıyor elbette. Dünkü gazete manşetlerinde ve sürmanşetlerinde, ülkenin adının adeta değiştiğini görüyoruz. Milliyet yazarı Hasan Cemal, Ecevit'in "Davos'ta kurulan bilgi pazarı" (ne demekse) içinde yer alma çabasını takdirle karşılıyor. Ancak ne hikmetse, bu "bilgi pazarı"nda Türkiye'nin satacağı şey "bilgi" değil, düpedüz ülkenin kendisi. Ülkenin doğusundan batısına kadar çok sayıda altyapı projesinin "görücüye" çıkarıldığı, hükümet yetkilileri tarafından bir övünç vesilesi yapılmış durumda.
Küçük bir ayrıntı...
Doğan Holding'in diğer yayın organları Hürriyet'e göre ise Türkiye bir "Yükselen Yıldız", Posta'nın başlığına göre de gelecek "parlak".
Ancak Posta, Ecevit'in liderliğinde ilerlenen bu "parlak" geleceği karartan küçük bir ayrıntıyı atlamış. Haberin hemen yanında, dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcamasının 126 milyon lirayı aştığına dair bir diğer haber var. Net asgari ücretin "80 milyon 650 bin lira" olduğu bir ülkede yapılan bu "parlak" haberciliğin karşılığı kaç trilyonluk kredi olacak acaba?
ÖNCEKİ HABER

Sarı sendikacılar Davos'a şapka çıkarttı

SONRAKİ HABER

TCDD özelleştirmesi banliyöden başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...