27 Ocak 2000 22:00

Hizmetli personelin hakları tanınmıyor

Eğitim-Sen Çorum Şubesi, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan hizmetli ve memurların yaşadığı sorunlara ilişkin gözlemlerini bir raporda topladı.

Paylaş
Hizmetli personelin hakları tanınmıyor
Çorum'da sendikal etkinlikler çervesinde işyeri ziyaretleri gerçekleştiren Eğitim-Sen Çorum Şubesi, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan hizmetli ve memurların yaşadığı sorunlara ilişkin gözlemlerini bir raporda topladı.
Hazırladığı raporu 23 Ocak'ta Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunan Eğitim-Sen Çorum Şubesi, konunun takipçisi olacağını kaydetti.
Raporda dikkat çekilen sorunlar şunlar: Kadro dağıtım esaslarına uyulmaması ve pek çok okul ve işyerinde eksik personel çalıştırılması. Çalışma koşullarını düzenleyen yasalar ve fazla çalışma karşılığı izin verilmesinin düzenlenmiş olmasına rağmen bunun hiçbir işyerinde dikkate alınmaması. Hizmetli personele pek çok işyerinde görev ve statüleri dışında savunmasız ve güvencesiz bir şekilde gece bekçiliği yaptırılması. Kadrosu işyerinde olan personele, işyeri dışında görev yaptırılarak dağdan odun taşıtma ve nakliye işleri gibi işler yaptırılması. Hafta sonlarında yapılan görevlendirmelerde ya çok düşük ücret verilmesi ya da hiç ücret veya izin verilmemesi. Giyecek yardımında her yıl gündeme gelen farklı uygulamalar nedeniyle özellikle mağaza seçiminde şaibeler yaşandığı doğrultusunda bir kanıya zemin hazırlanması. Hizmetli kadrosuyla çalışan kimi çalışanların kayrılarak büro işlerinde görevlendirilmesi ve bu durumun huzursuzluklara, hatta husumete yol açması.
ÖNCEKİ HABER

SSK kaynakları ucuz kredi

SONRAKİ HABER

Deprem rantı yiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa