25 Ocak 2000 22:00

Oyak Renault'da işten atmalar sürüyor

Oyak Renault'da yeni yıl ile birlikte üretimden kaldırılan Renault 12 bandında çalışan yüzlerce işçi açıkta kaldı.

Paylaş
Oyak Renault'da işten atmalar sürüyor
Oyak Renault'da yeni yıl ile birlikte üretimden kaldırılan Renault 12 bandında çalışan yüzlerce işçi açıkta kaldı. Açıkta kalan 400 işçiden 90'ının emekliliğini istediği, 30'a yakınının da kendi isteği ile işten ayrıldığı öğrenilirken, 50 işçi de işten atıldı. İşten atmaların devam edeceği belirtilirken, kalan işçiler tedirginlik içinde bekleyişlerini sürdürüyor.
Renault işvereni işten atmalardan önce tüm işçileri 37 ekran televizyon ile 'ödüllendirdi'. Ne yazık ki; işçilerin 'mutluluğu' fazla uzun sürmedi. Ocağın ikinci haftasında yaklaşık 50 işçi işten atıldı. İşin ilginç yanı Türk Metal Şube Başkanı bir gün önce işyerine gelip "Renault'dan işçi çıkarılmayacak" garantisini verdikten bir gün sonra 9 işçinin işten atılması oldu. Ardından işçi çıkarmalar devam ederek bu sayı 50'ye ulaştı. Sendikasından da 'darbe' yiyen Renault işçileri, şimdi kendi başlarına ne yapabileceklerini düşünmeye başladılar.
Renault 12 (Toros)'ların Fransa'nın baskısıyla üretimden kalktığı, üretimin bundan sonra Kazakistan'da devam edeceği öğrenildi. Yan sanayide çalışan işçilerin sayısı da düşünüldüğünde sektörde işten atılacak işçi sayısının ürkütücü olacağını söylemek zor olmaz.
ÖNCEKİ HABER

Demiryolları böyle çökertiliyor

SONRAKİ HABER

Gence yine işkence

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa