25 Ocak 2000 22:00

'Devlet mi Hizbullah'a sızdı

   Hizbullah mı devlete?'

Paylaş
'Devlet mi Hizbullah'a sızdı
   Hizbullah mı devlete?'
FP Genel Başkanı Recai Kutan, "Devlet mi Hizbulah'a sızdı, Hizbullah mı devlete? Bu sorunun cevabı verilmezse, bu kanlı terör örgütünün arkasındaki esas güç tespit edilip ortaya çıkartılmazsa, polisin şimdiye kadarki başarıları yarım kalır diye endişe ediyoruz" dedi.
Kutan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Hizbullah örgütü için insanlıktan nasibini almamış bir örgüt tabirini kullanarak, bazı kesimlerin bu örgütün işlediği cinayetleri "İslami terör, İslami irtica, İslami vahşet" olarak ortaya koymak istediğini savundu. Cinayetleri işleyenlerin kendileri için "Hizbullah" ismini kullanmadığını, bunun basın ve polis tarafından kullanıldığını söyleyen Kutan, Kuran-ı Kerim'deki Hizbullah'ın bu vahşetleri yapanlarla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.
FP bağlantısı
FP Genel Başkanı Kutan, Hizbullah operasyonu sonrasında ortaya çıkan gelişmeler karşısında, bazı çevrelerin bu örgütün FP ile bağlantısı olduğunu iddia ettiklerini söyledi. Başbakanlık'ta bir kişinin Hizbullah üyesi olduğunu, bu kişinin de şimdi Amasya milletvekilleri olan dönemin Personel Genel Müdürü Akif Gülle tarafından atandığının yazıldığını anlatan Kutan, Hizbullah üyesinin 1982 yılında Tarım Bakanlığı'nda işe başladığını, 54. hükümet döneminde Başbakanlık'ta Beyaz Masa'da görevlendirilmek üzere Tarım Bakanlığı'ndan yatay geçiş yaptığını, ancak sonra kurumuna gönderildiğini, bir süre sonra da diğer hükümet tarafından Başbakanlık İdari ve Mali İşler'de yeniden göreve çağrıldığını bildirdi.
Kutan, "Bu kadar atama yapılmış, kimsenin adı geçmiyor, tek adı geçen ise FP'liler. Bu yolla FP'ye ucundan çamur atılmaya çalışıyorlar" dedi.
Tankları neden Hizbullah'a sürmediler
FP Genel Başkanı Kutan, "Sincan'da 7 kişiyi potansiyel suçlu gören demokrasinin balans ayarcıları, tankları Sincan yerine bu Hizbullah katillerinin üzerine neden sürmediler?" dedi. Hizbullah kurulduğunda Güneydoğu Anadolu bölgesinde OHAL'in uygulandığını, "bölgede güvenlik kuvvetlerinin haberi olmadan bir kuş uçmasının bile mümkün olmadığını" ifade eden Kutan, o zaman neden bu suç örgütünün üzerine gidilmediğini herkesin sorduğunu söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Susurluk'un bir yüzü Hizbullah

SONRAKİ HABER

Adana'da cesetlerin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...