24 Ocak 2000 22:00

Haberleşme işkolu sendikasızlaştırılacak Meclis gündeminde olan Türk Telekom'un özelleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısına karşı tepkiler sürüyor.

Paylaş
Haberleşme işkolu sendikasızlaştırılacak
Mehmet Aslanoğlu
Meclis gündeminde olan Türk Telekom'un özelleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısına karşı tepkiler sürüyor. Haber-Sen Diyarbakır Şubesi yöneticileri, kamu birikimlerinin sermayeye peşkeş çekilmeye çalışıldığını belirterek, "Telekom özelleştirilerek kalifiye elemanların dışındaki personel işten atılacak. İşkolumuz sendikasızlaştırılacak. Telekom'un asıl satılma sebebi budur. Yoksa Telekom para basan darphane gibidir. Yıllık 3.3 milyar dolarlık cironun 1.2 milyar doları kârdır" dediler. Bu konuda üyelerini bilinçlendirmeye çalıştıklarını belirten Haber-Sen,ciddi bir karşı koyuş noktasında zayıf kaldıklarını dile getirdiler.
Özelleştirme adı altındaki uygulamaların ülke ve toplum için bir yarar sağlamayacağını kaydeden Haber-Sen yetkilileri şunları söylediler: "Ülkedeki ekonomik çöküntü kamu birikimlerinin satışıyla engellenemez. Faiz borçlarının karşılanması, stratejik konumu olan ve ülke bütçesine en çok kâr getiren kurumların elden çıkarılması ile sağlanamaz. İflas etmiş tüccar mantığı ile ülke değerleri peşkeş çekilemez. Eğer ülkeyi düze çıkarmak gibi bir niyet varsa, verilen kredilerin hesabı sorulmalıdır, kayıtdışı ekonomi denetime alınmalıdır, lüks harcamalar önlenmelidir, rantiye engellenmelidir, mafya düzeni kaldırılmalıdır"
ÖNCEKİ HABER

Belediyelerde sendikalılık oranı düşüyor

SONRAKİ HABER

Özürlü, rant kaynağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...