24 Ocak 2000 22:00

Adana'da boş alanda bir ceset çıkarıldı

Hizbullah'a yönelik operasyonlar sırasında, Adana'nın Şakirpaşa Mahallesi'nde yapılan kazıdan bir ceset çıkartıldı.

Paylaş
Adana'da boş alanda bir ceset çıkarıldı
Hizbullah'a yönelik operasyonlar sırasında, Adana'nın Şakirpaşa Mahallesi'nde yapılan kazıdan bir ceset çıkartıldı. İçel'in Tarsus ilçesinde bir ceset daha çıkartılırken, Tarsus'ta çıkartılan ceset sayısı 7'ye ulaştı.
Dün sabah İçel'den Adana'ya getirilen, Hizbullah Akdeniz Bölge sorumlusu Mehmet Emin Ekici'nin gösterdiği, Şakirpaşa Mahallesi 1147 sokaktaki narenciye bahçelerinin bulunduğu DSİ'ye ait su kanalı yanındaki boş alanda, yapılan kazıda tamamen çürümüş bir ceset çıkartıldı.
Adana Emniyet Müdürü Şükrü Yetimoğlu, olay yerinde yaptığı açıklamada, cesedin, Ekici'nin 29 Haziran 1999 tarihinde Tarsus'ta kaçırdığı ve Şakirpaşa Mahallesi'nde öldürdükten sonra gömdüğü inşaat işçisi Ramazan Gümüş'e ait olduğunu söyledi. Mehmet Emin Ekici'nin, Adana'da henüz sorgulanmadığını ifade eden Yetimoğlu, şu anda gözaltında Hizbullah üyesi kimsenin bulunmadığını söyledi ve operasyonlar konusunda da "olabilir" ifadesini kullandı.
Tarsus'ta yedi ceset
Hizbullah'a yönelik operasyonlar çerçevesinde İçel'in Tarsus ilçesinde yürütülen çalışmalarda çıkartılan ceset sayısı 7'ye ulaştı. Tarsus'a 10 kilometre uzaklıktaki Akçakocalı köyünün Şekerpınarı mevkiinde bir ağacın altında yapılan kazı sonucu yaklaşık 1 metre derinlikte, tamamen çürümüş ve belden aşağısı bulunmayan bir ceset çıkartıldı.
Bu arada, Tarsus'taki mezardan çıkarılarak Adana Adli Tıp Kurumu'na getirilen cesetlerden birinin kaçırılan Bülent Doğan'a ait olduğu belirlendi. AÜ Açık Öğretim Fakültesi Maliye Bölümü 2. Sınıf öğrencisi olan Bülent Doğan'ın cesedini, ağabeyleri İbrahim ve Sinan Doğan'ın, kafatasındaki kırık ve dişlerinden teşhis ettiği öğrenildi.
ÖNCEKİ HABER

Güneydoğu'da 3 günde 136 gözaltı

SONRAKİ HABER

Tabandan KESK yönetimine eleştiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...