24 Ocak 2000 22:00

Cem Yalın unutulmadı

Yazar, ressam ve tiyatrocu Cem Yalın ölümünün birinci yılında dostları ve ailesi tarafından anıldı.

Paylaş
Cem Yalın unutulmadı
Geçtiğimiz yıl yitirdiğimiz Yazar, Ressam ve Tiyatrocu Cem Yalın, ölümünün birinci yıldönümünde anıldı.
Çapa Tıp Fakültesi Tiyatro Salonu'nda önceki gün düzenlenen "Cem Yalın'la Buluşma" adlı etkinliğe Yalın'ın yakın dostları, çeşitli dönemlerde birlikte çalıştığı tiyatrocu arkadaşları ve annesi Fatma Yalın katıldı. Etkinliği yöneten Tiyatrocu Mehmet Esatoğlu, ölümünün birinci yıl dönümünde, yakın dostları ve çalışma arkadaşlarıyla Yalın'ın sanatçı kimliği ve anıları üzerine anlatımlar şeklinde böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.
Yalın'ın yapıtlarının insan yaşamına katkı sunduğunu ve yeni kuşakların ona ihtiyacı olduğunu kaydeden Esatoğlu, Yalın'ın, insanların eşit ve özgür yaşamasını istediğini söyledi. Esatoğlu, gazetemiz yazarı ve Evrensel Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Aydın Çubukçu'nun anmaya gönderdiği mesajı okudu.
Yalın'ın çok fazla yaşamayı hak etmiş bir insan olduğu belirtilen mesajda, "Yazdıkları, düşündükleri, yaptıkları ve yapamadıkları, eğer biz istersek onu yaşamaya devam edecektir. Oyunlarını yeniden sahnelemek, yazdıklarının onun yeniden tartışarak birçok kez olduğu gibi yeniden yazmasını sağlamak olanaklıdır" denildi.
Cem Yalın'ın annesi Fatma Yalın da, oğlunun ortaokuldan başlayarak resim ve tiyatro ile ilgilendiğini kaydederek, dolu dolu yaşadığını ifade etti. Tiyatrocu arkadaşı Mustafa Turan, "Savaş bitti" oyununda beraber oynadıklarını belirterek, öğrencilerinin kendisinin umudu olduğunu, bunun da boşa çıkmamasının inancı ve direnci olduğunu vurguladı.
Öğrencisi ve tiyatro arkadaşı Seyhan Kaya, "Orda Kimse Var mı?", "Körler", "Mayın", "Generalin Büyük Düşü" oyunlarında beraber oynadıklarını kaydederek, "Yalın, bize geniş açılardan bakmamızı gösterdi" dedi.
Tiyatrocu arkadaşı İlteniş Türktekin de, Yalın'la çok fazla çalışma fırsatı bulamadığını, ama Yalın'ın çok inatçı biri olduğunu kaydetti. Yalın'ın kurduğu ve halen çalışmalarını sürdüren Bakırköy Oyuncuları, onunla çeşitli dönemlerde oyun üretmiş ya da çalışmalar yapmış oyunculardan oluşan Tiyatro Simurg ve Özgür Sahne toplulukları, anmanın sonunda, Cem Yalın'ın çeşitli oyunlarından sahneler oynadılar.
ÖNCEKİ HABER

Seyircinin James Bond'a bakışı

SONRAKİ HABER

Lüküs Hayat rekora koşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...