24 Ocak 2000 22:00

Karanlıkta bırakılan

   200 aile EMEP'e başvurdu

Paylaş
Karanlıkta bırakılan
     200 aile EMEP'e başvurdu
TEDAŞ'ın yeterli yatırımı yapmaması üzerine sürekli olarak elektriklerin kesildiği Diyarbakır'ın Seyrantepe semtinde 200 aile, sorunlarının çözülmesi için Emeğin Partisi (EMEP) Diyarbakır İl Örgütü'ne başvurdu. Aileler evlerine elektrik verilen trafonun 50 gündür arızalı olduğunu, defalarca yetkililere başvurdukları halde bakımının yapılmadığını söyleyerek, TEDAŞ'tan şikâyetçi oldular.
Diyarbakır'da elektrik kesintileri sürerken, kentin elektriğini sağlayan ana trafonun yetersizliği nedeniyle TEDAŞ aşırı yüklenmeyi önlemek için öncelikle varoşların elektriğini kesiyor.
Ana trafo arızalı
Özellikle gecekondu semtlerinden Seyrantepe'ye 50 gündür elektrik verilmiyor. Nedeni ise ana trafonun arızalı olması. TEDAŞ ise mahalle halkının bütün başvurularına rağmen hiçbir bakım ve onarım işi yürütmüyor.
TEDAŞ'tan şikâyetçiler
Yetkililerden şikâyetçi olan ve 50 gündür karanlıkta oturmak zorunda kalan 200 aile EMEP İl Örgütü'ne başvurarak evlerinin bağlı olduğu trafonunun bakımının TEDAŞ tarafından yapılmadığını söylediler. 200 eve bağlı trafonunun sürekli yandığından şikâyet eden semt sakinleri, defalarca TEDAŞ'a başvurmalarına rağmen trafolarının onarılmadığını bildirdiler. Trafonun bağlı olduğu evlerin sadece 15'inin abone olmadığını vurgulayan Seyrantepeliler, TEDAŞ'ın, "Sizin evlerin abonelikleri yok. Abone olun sonra tamir ederiz" diye bahane ileri sürdüğünü belirttiler.
Seyrantepe'de bir kahvede EMEP Diyarbakır il yöneticisi Fahrettin Özkul, Merkez İlçe Başkanı Musa Yılmaz ve İl Başkanı Şükrü Abay ile 60 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, semt sakinleri, EMEP'ten sorunlarına çözüm bulunmasını istediler. EMEP il yöneticisi Fahrettin Özkul, trafoyu kontrol edip müdürle görüşülmesi gerektiğini söyleyerek, "Müdür yine kayıtsız kalırsa belediye başkanlığına çıkalım. O da olmadı, 200 evin hepsiyle Seyrantepe'de bir basın açıklaması yapalım. Oturma eylemi yapalım. Biz sizinle her türlü mücadeleye hazırız" diye konuştu.
ANAP'lılardan vaat
Toplantı sürerken Seyrantepelilerin EMEP'le toplantı halinde olduğunu duyan ANAP il yöneticileri, kahveye gelerek "Yarın (bugün) saat 13.30'a kadar trafonuzu tamir edeceğiz" demek zorunda kaldılar. Kahvede bulunanlar ise "Madem yapacaktınız şimdiye kadar neredeydiniz. EMEP'in buraya geldiğini duydunuz, bu işe el attıklarını gördünüz ondan sonra ortaya çıktınız" diye ANAP yöneticilerine tepki gösterdiler.
Halk ANAP'ın sözünde durmaması halinde tekrar toplantı yapma kararı alarak dağıldı. EMEP Merkez İlçe Başkanı Musa Yılmaz ise ANAP'ın sözünü yerine getirip getirmeyeceğini takip edeceklerini, yerine getirilmediği takdirde Seyrantepe halkıyla her türlü hak alma mücadelesini gerçekleştireceklerini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

İsrail-Türkiye ilişkisi 'bir aşk hikâyesi'

SONRAKİ HABER

Melih Gökçek'in adamlarına soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...