23 Ocak 2000 22:00

EMEP, tahkimi protesto etti

Emeğin Partisi İzmir İl Örgütü, bir gece operasyonu ile tahkimin yasalaştırılmasını Konak Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti.

Paylaş
EMEP, tahkimi protesto etti
Emeğin Partisi İzmir İl Örgütü, bir gece operasyonu ile tahkimin yasalaştırılmasını Konak Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. Basın açıklamasına katılanlar, "MAI, MIGA, tahkim; kahrolsun emperyalizm", "Tahkim vatana ihanettir" ve "Yaşasın bağımsız, demokratik Türkiye" sloganları attı.
Burada konuşan EMEP İzmir İl Yöneticisi Cabbar Demirci, çıkardığı yasalar ve uygulamaları ile işçi ve emekçilere kan kusturan ANAP, MHP, DSP koalisyonunun yine bir gece yarısı operasyonu ile ülke bağımsızlığını ortadan kaldırıp, ülkeyi yabancı tekellere peşkeş çekilmesini sağlayacak yasayı çıkardığını kaydetti. Demirci, göreve geldiği günden itibaren "Halkı refaha kavuşturacağım, enflasyonu düşüreceğim, işsizliği ortadan kaldıracağım" aldatmacalarıyla her geçen gün ülkeyi yağmalanacak bir alana dönüştüren siyasal iktidarın tahkimi ve tahkimin geri dönük uygulanmasını sağlayan yasaları çıkararak işçi ve emekçi düşmanlığını bir kez daha kanıtladığını ifade etti.
Kendilerini her platformda "milliyetçi, ülke bağımsızlığını sonuna kadar savunan halkçı" diye belirten güçlerin bu yasayla Türkiye'nin egemenliğine darbeyi kendi elleriyle indirdiklerini vurgulayan Demirci, bugüne kadar "Ya sev ya terk et" diyenlerin ülkeyi emperyalistlere terk ettiğini söyledi. Demirci, bu yasayla birlikte sadece yeni alınacak kararların değil geçmişte yapılan yağamalara da yasal bir kılıf uydurulduğuna dikkat çekerek, "Yıllardır Bergama'ya ölüm getiren siyanürcü şirkete karşı mücadele ederek Danıştay'da kazanan Bergama köylüleri bu yasayla yeniden ölüme mahkûm edilecekler. Bu yasanın uygulanmasının bir parçası olan hakemlerin üstünlüğü prensibi Türkiye'de ulusal hukukun değil uluslararası tekellerin borusunun ötmesini sağlayacaktır. Bu yasanın asıl darbesi işçi ve emekçileredir. İşçilerin yaptıkları nispeten iyi bir TİS, işletmenin yabancılara satışı ardından hakem tarafından geçersiz kılınabilecektir" dedi.
'Artık yeter'
Bu uygulamalarla Türkiye'de otuz altı projenin gündeme geldiğini ve bunların birçoğunun enerji alanında olduğunu söyleyen Demirci, yıllardır enerji yetersizliği bahanesi ile Akkuyu ve Çamlıhemşin'i mezarlığa çevirmek isteyenlere bu yasayla yol açıldığını kaydetti. Demirci, ülkemizin nükleer çöplüğe, insanlarımız kobaya dönüştürüleceğini, ayrıca yeraltı kaynaklarının madencilik alanında yapılacak anlaşmalarla yağma edileceğini ifade ederek, konuşmasını şöyle bitirdi: "Artık yeter diyoruz. IMF, Dünya Bankası, NATO ve Avrupa Birliği'yle, MAI-MİGA Gümrük Birliği'yle tekeller ve emperyalizm bütün ülkeleri çiftliklere dönüştürme arzusundadır. Bizim ne yağmalanacak ülke kaynaklarımız, ne kurban olacak insanlarımız var. Buradan ülke bağımsızlığı konusunda duyarlı olan tüm insanları göreve çağırıyoruz."
ÖNCEKİ HABER

JİTEM-Hizbullah ortaklığı

SONRAKİ HABER

Öğretmenlere 'zorunlu hizmet' müjdesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa