22 Ocak 2000 22:00

Adanalı özelleştirme mağduru

Elektriklerin kesilmesine tepkiler büyüyor. Mahallelerde kesintilerden şikâyetçi olan halk, dertlerini kime anlatacaklarını bilmiyor.

Paylaş
Adanalı özelleştirme mağduru
Elektriklerin kesilmesine tepkiler büyüyor. Mahallelerde kesintilerden şikâyetçi olan halk, dertlerini kime anlatacaklarını bilmiyor. Sorunun kaynağı ise elektrikt dağıtımından sorumlu ÇEAŞ.
Enerji özelleştirmelerinin ülkenin enerji ihtiyacını gidereceğini iddia eden hükümet sorunu görmezden geliyor. Zaman zaman protesto yürüyüşleri de düzenleyen halk ise karanlığın çökmesiyle tancerelere vurarak "Karanlıkta kalmak istemiyoruz" sloganlarını atıyor.
TEDAŞ Müessese Müdürü Necati Cengiz ve Teknik Müdür Yardımcısı Fahrettin Aydın, elektrik kesintilerine ilişkin havaların ani soğumasını ve ona bağlı olarak fazla elektrik kullanımını gerekçe gösterirken, Adanalılar neden önlem alınmadığını soruyorlar. Ayrıca kesintilerden dolayı evlerdeki birçok elektronik eşya da bozulmuş durumda. Elektronik tamircileri son zamanlarda işlerinin arttığını belirtirken, arızaların çoğunun kesintilerden kaynaklandığını söylüyorlar. Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da TEDAŞ'a tepki gösterirken, elektriğin kendilerine verilmesini istiyor.
Elektrik kesintilerini gazetemize değerlendiren Enerji Yapı Yol-Sen Adana Şube Başkanı İlyas Turan, bu durumu özelleştirmenin bir taktiği olarak değerlendiriyor.
Yapılmak istenin elektriği özelleştirmek olduğunu söyleyen Turan, "Önce halkı bezdirecekler, sonra işlemiyor diye özelleştirecekler" diyor. Özelleştirmenin çözüm değil yıkım olduğunu ve bunun ÇEAŞ ve AKTAŞ örneğinde görüldüğünü hatırlatan Turan, ÇEAŞ'ın 8 yıldır hiçbir yatırım yapmadığını vurguluyor.
Adana'da özellikle 15 gündür yoğunlaşan elektrik kesintilerini hükümetin duymamış olmasının mümkün olmadığını da belirten Turan, Enerji Bakanlığı'nın özellikle olaylar karşısında sessiz kalarak uygulamayı desteklediğini vurguluyor.
ÇEAŞ'ın 8 yıldır hiçbir yatırım yapmaması ve birçok kişinin emekli olmasına rağmen yeni işçi alınmaması nedeniyle trafoların yeterli gelmediğini ifade eden Turan, az kadro nedeniyle işçilerin de perişan olduğuna dikkati çekiyor.
ÖNCEKİ HABER

Tütüncü 2.5 milyon istiyor

SONRAKİ HABER

Demiryolu otoyoldan yüzde 30 daha ucuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa