20 Ocak 2000 22:00

Hükümet Sümerbank'ı çalıştırmıyor

Fabrikalarının sermayeye peşkeş çekilmesine karşı günlerce kararlılıkla mücadele eden Sümerbank işçileri, şimdi de hükümetin başka bir saldırısıyla karşı karşıya.

Paylaş
Hükümet Sümerbank'ı çalıştırmıyor
Fabrikalarının sermayeye peşkeş çekilmesine karşı günlerce kararlılıkla mücadele eden Sümerbank işçileri, şimdi de hükümetin başka bir saldırısıyla karşı karşıya. Sümerbank'a ait işletmelere uzun süredir iş alınmıyor. Fabrikalarında boş boş oturmaktan sıkılan işçiler, "işsiz bırakılarak morallerinin bozulmak istendiğini" belirtiyorlar. Bakırköy Sümerbank işçileri, dün işyerleri önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla, hükümetin "işsiz bırakma" politikasının, fabrikalarının kapatma istemini meşrulaştırmak amacı taşıdığını vurguladılar. Eylemde konuşan TEKSİF Bakırköy Şube Başkanı Çetin Yelken, Bakırköy Sümerbank'ın, Devlet Bakanı Yüksel Yolava'nın Galatasaray Üniversitesi Rektörü olan arkadaşına verdiği söz nedeniyle kapatılmak istendiğini, ancak işçilerin haklı tepkisi üzerine "şimdilik" geri adım atıldığını hatırlatarak, "Çalışanları belirsizliğe iterek yıldırma hesapları yapılmaktadır" dedi. "Koskaca işletmeleri bile bile işsiz bırakmak vatan hainliğidir" diyen Çetin Yelken, Sümerbank'ın kârlı bir şekilde üretime geçmesi için daha önce hükümete ilettikleri projelerin uygulanmasını istedi.
Yelken'in sözleri, işçiler tarafından "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "İş, ekmek, özgürlük" sloganlarıyla desteklendi. İşçilerin taşıdığı "Sendikacılar görev başına" yazılı dövizin dikkati çektiği basın açıklamasına, TEKSİF Yedikule Şube Başkanı Sabahattin Çetin de katılarak destek verdi.
ÖNCEKİ HABER

Ortak mücadele zamanı

SONRAKİ HABER

DİSK: 'Seyirci kalmayacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...