20 Ocak 2000 22:00

Kemal Harrazi: Yeni bir dönem

Türkiye'ye yaptığı 3 günlük ziyareti tamamlayan İran Dışişleri Bakanı Kemal Harrazi, ülkesine dönünce yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaptığı görüşmeleri "yeni bir dönem" olarak niteledi.

Paylaş
Kemal Harrazi: Yeni bir dönem
Türkiye'ye yaptığı 3 günlük ziyareti tamamlayan İran Dışişleri Bakanı Kemal Harrazi, dün sabah ülkesine döndü. Tahran'a dönüşünde gazetecilere açıklama yapan Harrazi, Türkiye'de yaptığı görüşmeleri ikili ilişkilerde "yeni bir dönem" olarak niteledi.
İkili ilişkilerin iki ülke yetkililerinin çabaları ile daha da gelişeceğini umduğunu belirten Harrazi, İran ve Türkiye'nin iki büyük komşu olarak bölgede önemli bir rol oynayabileceklerini söyledi. Harrazi, görüşmelerde karşılıklı çıkarlara dayalı ortaklıkların öneminin daha çok ortaya konduğunu kaydetti. Harrazi, İstanbul'da Türk işadamları, sanayiciler ve Türkiye'de yaşayan İranlı işadamları ile yaptığı görüşmelerde, ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi imkânlarının araştırılmasının yanı sıra, mevcut durum ve sorunların da tartışıldığını belirtti. İsrail'in bölgedeki varlığını Tahran'ın temel kaygılarından biri olarak niteleyen Harrazi, bu tür bir varlığın "kendi güvenlikleri ve bütün bölgenin güvenliğine yönelik doğrudan bir tehdit olduğunu" söyledi ve İran'ın bu kaygılarını her zaman ortaya koyduğunu belirtti.
PKK'nin İran'da olduğu iddialarını kesin biçimde reddeden Harrazi, İran ve Türkiye'nin vardığı anlaşma gereğince İran'ın PKK'nin topraklarına girmesine izin vermeyeceğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Can ciğer kuzu sarması

SONRAKİ HABER

Ortak mücadele zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...