20 Ocak 2000 22:00

TİSK'in ücret zammı yüzde 25

Patronlar, özel sektörde çalışan yaklaşık 300 bin işçiye bu yıl bağıtlanacak toplu iş sözleşmelerinde yüzde 25 oranında zam vermeyi hedeflediler.

Paylaş
TİSK'in ücret zammı yüzde 25
Patronlar, özel sektörde çalışan yaklaşık 300 bin işçiye bu yıl bağıtlanacak toplu iş sözleşmelerinde yüzde 25 oranında zam vermeyi hedeflediler. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Refik Baydur, işverenler olarak toplu iş sözleşmelerinde hükümetin 2000 yılı için hedeflediği enflasyon paralelinde zam verilmesinden yana olduklarını bildirdi.
Baydur, bu zam oranına karşı işçilerin greve çıkmamasını da istedi. Refik Baydur, yaptığı açıklamada, bu yıl özel sektör işyerlerinde çalışan yaklaşık 300 bin dolayındaki işçinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin yürütüleceğini belirterek, bu sözleşmelerin çoğunluğunun, Metal ve Tekstil işkollarındaki grup toplu iş sözleşmelerinin oluşturduğunu söyledi.
Metal Sanayi İşverenleri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında 300 işyeri, Tekstil İşverenleri Sendikası ile Teksif Sendikası arasında 160 işyerinde, Çimento Müstahsilleri İşverenleri Sendikası ile Çimse-İş Sendikası arasında 30 işyerinde ve Kimya İşverenleri Sendikası ile Petrol-İş Sendikası arasında 17 işyerinde çalışan yaklaşık 300 bin dolayındaki işçi adına toplu iş sözleşme görüşmelerinin yapılacağını anlatan Baydur, işçiye hükümetin 2000 yılı için öngördüğü yüzde 25 oranındaki enflasyon paralelinde zam verilmesinden yana olduklarını kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

'Çaktırmadan kazık atacaklar'

SONRAKİ HABER

Yeni toplumezarlar çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...