19 Ocak 2000 22:00

'7'li çete' demokrasicilik oynuyor

Hükümetin, saldırıları sürerken işçi konfederasyonları, işverenlerle birlikte '7'li Sivil İnisiyatif' içerisinde hükümetle 'demokrasi ve uzlaşma' oyunu oynuyor.

Paylaş
'7'li çete' demokrasicilik oynuyor
Kamuoyunda "7'li çete" olarak tanımlanan, TİSK, Hak-İş, Türk-İş, DİSK, TESK, TOBB ve TZOB başkanlarının önceki gün yaptığı toplantısının sonuçları açıkladı. Açıklamada, "sivil toplum örgütlerinin görev ve yetkilerini kısıtlamaya yönelik girişimlerden vazgeçilmesi ve kuruluşların kuruluş yasalarındaki müdahaleci düzenlemelerin ayıklanması" istenirken, işverenlerle birlikte 7'li çete içinde demokrasi için çalıştığını iddia eden işçi konfederasyonları, üye sayıları her geçen gün azalırken sendikalaşma önündeki engellerden söz etmediler.
Hükümetin IMF güdümlü politikalar yürüterek emekçileri ezdiğini söyleyen Konfederasyonlar, bu politikalara karşı Emek Platformu'nu toplamak ve emekçilerin taleplerini dile getirmek yerine işverenlerle birlikte "7'li çete" içerisinde hükümetle "uzlaşma ve diyalog" oyunu oynamayı tercih ediyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa taslakları ile ilgili çalışma yürütmeyi önüne koyan İnisiyatif içerisinde yer alan Konfederasyonlar'ın işverenlerin desteklediği ve kıdem tazminatının budanmasını da içeren bu yasa taslakları ile ilgili nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.
İnisiyatif'in üzerinde çalışacağı diğer konu başlıkları ise şöyle: "Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı, İş Ahlakı, Türkiye'nin Dış Tanıtımı, ulusal istihdam politikasının oluşturulması, ekonomik paketin çeşitli toplum kesimlerine etkileri, zorunlu tasarruf uygulaması ve Konut Edindirme Fonu'nun durumu."
Bir sonraki toplantısı 24 Şubat'ta TOBB'un dönem başkanlığında yapılacak olan 7'li Sivil İnisiyatif, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde "Sosyal Partnerlerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü" konulu bir sempozyum düzenlenmesini kararlaştırdı.
ÖNCEKİ HABER

'Sosyal Güvenlik Reform'u

SONRAKİ HABER

Tarım arazileri yağmalanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...