19 Ocak 2000 22:00

'Sosyal Güvenlik Reform'u

   özel sigortacılara yaradı

Paylaş
'Sosyal Güvenlik Reform'u
    özel sigortacılara yaradı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sosyal güvenlik kuruluşlarını özelleştirmek amacı ile özel emeklilik fonları kurulmasına ilişkin yasa tasarısı hazırlaması özel sektörü harekete geçirdi. Özel sigorta kuruluşları bankalarla işbirliğine giderek özel emeklilik pastasından daha fazla pay almak için harekete geçtiler. Koç Allianz Hayat Sigorta ile Koçbank özel emeklilikte banka-sigorta (bankassurance) işbirliğinin ilk örneğini gerçekleştirdi.
Özel emeklilik sistemi ''YES Koçbank'' poliçeleribugünden itibaren Koçbank şubelerinde satışa sunuldu. Prim ödemeleri sigortalının tercihine göre Türk Lirası, Amerikan Doları ya da Alman Markı şeklinde olabilecek. Giriş primi, ayda minumum 60 dolar olarak belirlendi. YES Koçbank sisteminde, emekli olabilmek için en az 10, en fazla 30 yıl sistemde kalmak gerekiyor.
500 milyon dolarlık fon
YES Koçbank özel emeklilik sisteminin tanıtım toplantısında konuşan Koç Allianz Hayat Sigorta A.Ş. Genel Müdürü M. Kemal Olgaç, ilk 10 yıl içinde 500 milyon dolarlık bir özel emeklilik fonuna ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.
Olgaç, özel emeklilik yasasının çıkmasıyla bu rakamın çok daha büyük boyutlara ulaşacağını kaydetti. Finansal hizmetleri gelişmiş piyasalarda banka-sigorta şirketleri arasındaki işbirliğinin giderek arttığını belirten Olgaç, Avrupa'daki bankaların uzun vadeli fon yaratıcı hayat ve emeklilik ürünleri satışı sayesinde kâr marjlarındaki düşüşü engellediklerini vurguladı. Koçbank Genel Müdürü Engin Akçakoca da Allianz'ın bütün dünyada 650 milyar dolarlık fon yönettiğine işaret ederek, bu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
ÖNCEKİ HABER

İsrail-Suriye ilişkileri geriliyor

SONRAKİ HABER

'7'li çete' demokrasicilik oynuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...