17 Ağustos 2011 10:02

Gül: Ramazan sonrasını beklemeyeceğiz

Çukurca'da yaşanan patlama ve can kayıpları sonrası AKP, CHP ve MHP, çatışmalı süreci tırmandıracak açıklamalarda bulundu. BDP ise herkesin ortak hedefinin ölümlerin durdurulması olması gerektiğini belirterek barış çağrısı yaptı.İstanbul’dan dönüşte Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını

Gül: Ramazan sonrasını beklemeyeceğiz
Paylaş

İstanbul’dan dönüşte Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül “Devletin gücü üstünde güç yoktur. Bunu herkes görecek. Terörle mücadelede zafiyet olmaz. Güvenlik güçleri gereğini yapar. Bekleme söz konusu değildir. Bunun gecesi gündüzü olmaz. Tabii ki ramazan ayında halkın dikkatini çekmek için terörün ne olduğunu, ramazan ayında bile kalleşçe saldırılar düzenlediği anlatmak, örgütün ne olduğunu göstermek için öyle söylenmiştir. Eğer örgüt bir sonuç almak istiyorsa bunun maliyeti büyük olur” dedi. (ANKARA)


BAŞBAKAN: BUNDAN SONRA KONUŞULMAZ

İstanbul'da İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü İcra Komitesi Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çukurca'daki patlamaya ilişkin, "Sözün bittiği yerdeyiz. Teröre mesafe koymayanlar bedelini ödeyecek" diyerek, "Bundan sonra konuşulmaz uygulanır. Artık her şeyi olunca göreceğiz" dedi.  (İSTANBUL)


YILMAZ: MİSLİYLE YANIT VERECEĞİZ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çukurca’daki patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Yılmaz, Türkiye’nin bölgesinde lider bir ülke olduğunu ve sabrının zorlanmaması gerektiğini belirterek, “Bunlar sadece bizim sabrımızı taşırmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki kendileri hukuk tanımazlar, kural tanımazlar, bizim de kendilerine benzememizi istiyorlar” dedi. Yılmaz açıklamasında bir yandan hukuk ve demokrasi söylemlerini kullanırken bir yandan da “Bunları alt edeceğiz. Alt ettiğimizi de herkes görecek inşallah. Ama bunlar misliyle karşılığını bulacaktır” ifadesini kullandı.


EROĞLU: KANLAR YERDE KALMAYACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon Belediyesi’ni ziyaretinin ardından çıkışta gazetecilerin  Hakkari-Çukurca karayolundaki patlamanın hatırlatılması üzerine, dökülen kanların yerde kalmayacağını söyledi.

Eroğlu, hükümetin ‘terörü’ bitirmede kararlı olduğunu da belirterek, “Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Zaten hükümetimiz bu konuda kararlı. Bildiğiniz gibi dün Başbakanımızın başkanlığında bu konuda ilgili bakanlarla toplantı yapıldı. Çok ciddi tedbirler alınacak, bunlar son olur diye umut ediyorum” Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hakkari-Çukurca karayolunda askerlere yönelik düzenlenen hain saldırıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Bu tür saldırılar bizim kardeşlik kültürümüzü zedelemeyeceği gibi, Türkiye’nin gücünü de zaafa uğratamaz. Türkiye, her zaman terörle ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik tüm çabalarla mücadele etmeye hem kararlıdır, hem de muktedirdir” dedi.


KILIÇDAROĞLU’NDAN HÜKÜMETE DESTEK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çukurca’daki saldırı sonrasında yaptığı açıklamada gerekli olanın toplumsal mutabakatın sağlanması olduğunu söyledi. Meclis’in olağanüstü toplanabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “AK Parti’nin kafası net olsun biz her türlü desteği veririz. Şehitler var ama Ramazan’ın bitmesini bekliyoruz, olacak şey değil” dedi. (ANKARA)


BAHÇELİ’DEN SAVAŞ ÇAĞRISI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kandil’e yönelik kara ve hava operasyonunun tüm boyutuyla gündeme alınması ve bu melanet yuvasının toz duman edilmesi gerektiğini savundu. İmralı’yla yapılan görüşmelere de son verilmesini isteyen Bahçeli, milli vicdanların feryat ettiği bugünkü ortamda, sabır taşının çatladığını ve tahammül sınırının çoktan aşıldığını ileri sürdü. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da BDP'ye saldırı

SONRAKİ HABER

Toplu mezarların başvuruları yanıt bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...