18 Ocak 2000 22:00

Nükleer ihalesine bir ay uzatma daha

Türkiye Elektrik Üretim ve İletim AŞ (TEAŞ) tarafından açılan Akkuyu Nükleer Santrali projesi ihalesine katılan konsorsiyumlar, tekliflerinin geçerlilik süresini 1 Şubat 2000 tarihine kadar uzatan yazıları TEAŞ'a ilettiler.

Paylaş
Nükleer ihalesine bir ay uzatma daha
Türkiye Elektrik Üretim ve İletim AŞ (TEAŞ) tarafından açılan Akkuyu Nükleer Santrali projesi ihalesine katılan konsorsiyumlar, tekliflerinin geçerlilik süresini 1 Şubat 2000 tarihine kadar uzatan yazıları TEAŞ'a ilettiler. İhaleye katılan konsorsiyumlar, TEAŞ'ın 1 Ocak'ta kendilerine resmen ilettiği ve cevabi yazının 17 Ocak tarihine kadar gönderilmesini istediği süre uzatım talebini kabul ettiler. Başbakan Bülent Ecevit, teklif geçerlilik süresinin dolmasına bir gün kala, aralık ayı sonunda yaptığı açıklamada, konuyla ilgili bazı devlet kuruluşlarının görüşlerinin yeterince alınmadığını belirterek, Akkuyu Nükleer Santral ihalesine ait karar sürecinin 1 ay süreyle ertelendiğini bildirmişti. Böylelikle, Akkuyu Nükleer Santrali için teklif verme süresi bugüne kadar 4. kez uzatılmış oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cumhur Ersümer, daha önce 13 Ekim 1999 tarihinde, Akkuyu Nükleer Santral ihalesi projesinin teklif verme süresinin 1999 yılı sonuna kadar uzatıldığını açıklamıştı. Üçüncü süre uzatım talebi, 31 Aralık'ta sona ermişti.
Zirvede onaylandı
Hükümeti oluşturan 3 parti liderinin önderliğinde, 2 Aralık 1999 tarihinde yapılan geniş katılımlı zirvede, nükleer santralin yapımına onay çıkmıştı. Nükleer santral kurmak amacıyla, dünyanın önde gelen reaktör üreticisi firmalarının da yer aldığı gruplarda, Enka, MNG, Güriş, Gama, Bayındır, Garanti ve Tekfen gibi Türk inşaat firmaları da yer alıyor. Anahtar teslimi yapılacak olan santralin yaklaşık 4-5 milyar dolarlık bir finansmanla yapımı öngörülüyor.
ÖNCEKİ HABER

Tarım politikalarının amacı belli değil

SONRAKİ HABER

Talana tahkim desteği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa