17 Ocak 2000 22:00

İşçiler EMEP'te mücadele etmeli

EMEP ilçe kongrelerinde, sermayenin saldırılarını artırdığı bir dönemde, emekçilerin EMEP çatısı altında mücadele etmesinin önemine dikkat çekildi.

Paylaş
İşçiler EMEP'te mücadele etmeli
EMEP'in Ankara ilçe kongreleri önceki gün yapıldı. Kongrelerde, emekçilere yönelik saldırıların arttığı ve işçi ve emekçilerin saldırılara karşı örgütlenmeye en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçildiği belirtildi.
EMEP Ankara Mamak İlçe Örgütü'nün önceki gün yapılan kongresinde, Başkanlığa Hüseyin Esentürk seçilirken, Yönetim Kurulu Hilmi Sarıaydın, Kenan Polat, İlke Işık ve Sevil Aracı'dan oluştu. 200 kişinin katıldığı kongrede konuşan emekçiler, işçi ve emekçilere saldırıların artarak devam ettiği bugünlerde, Emeğin Partisi çatısı altında mücadele etmenin daha da önemli hale geldiğini vurguladılar. Kongreyi ÖDP ve DBP ilçe başkanları ile PSAKD ve Övder Mamak Şube başkanları da izledi.
Kongre'nin açılış konuşmasını yapan Mamak İlçe Başkanı Turgut Gündoğan, işçi ve emekçilerin saldırılara karşı örgütlenmeye en çok ihtiyaç duydukları dönemde olduklarına dikkat çekti. Tüm Bel- Sen Ankara Şube Sekreteri Satı Buruncu da, emekçilerin yeni haklar kazanmak yerine var olan haklarını korumak için mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Emekçilerin yapay bölünmelere izin vermeden birleşmeleri ve emeğin iktidarı için mücadele edilmesi gereken bir dönemdeyiz" dedi.
Yazar-çevirmen Alaattin Bilgi ise Avrupa Birliği'nin ekonomi ve demokrasiye getirileri konusunda yapılan propagandanın gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Hükümetin üretimi artırmak yerine, emekçilerin ekmeğini kısarak ekonomiyi düzeltme yoluna gittiğine dikkat çeken Bilgi, Meclis'te tek bir emekçi milletvekilinin olmadığına işaret etti. Bilgi, emekçilerin sırtına binenlerin er geç emekçilerin öfkesi ile karşılaşacağını dile getirdi.
Emek güçleri birleşmeli
EMEP Keçiören İlçe Örgütü'nün 2'inci Olağan Kongresi'nde de Başkanlığa Celal Aygün, Yönetim Kurulu'na Taylan Saygılı, Nurhan Aksu, Hüseyin Kaya ve Hülya Bakın seçildi. Keçiören İlçe Başkanı Celal Aygün kongrede yaptığı konuşmada, işçilerin ve emekçilerin iktidara gelmemesi durumunda baskıların artarak devam edeceğine dikkat çekerek, emekçilerin gasp edilen haklarının geri alınması için emek güçlerini EMEP etrafında birleşmeye çağırdı. İlçe Gençlik Komisyonu adına konuşan Celal Karadağ ise burjuvazinin baskı ve sömürüsünden gençlerin de etkilendiğini söyleyerek, bilimsel bilginin meta haline getirilmeye çalışıldığına işaret etti. Emek mücadelesinde kadın örgütlenmesinin yerinin önemli olduğunu ifade eden Nurhan Aksu da parti kadın kollarının oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.
Kürt sorununun Türkiye'nin önemli bir sorunu olduğunun dile getirildiği kongrede, bu sorunun "sırtını emperyalizme dayayan bir tarzda çözümün" yanlışlığı vurgulandı. Kürt sorununun çözülmesi için OHAL'in ve koruculuğun kaldırılması, köylerinden zorla göç ettirilenlerin tekrar köylerine dönmesinin sağlanması, bölgedeki köylülerin bankalara olan borçlarının iptal edilmesi, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesi ve bölgede toprak reformu yapılmasının zorunlu olduğu ifade edilirken, bölgede sendikal faaliyetler önündeki engellerin kaldırılması istendi.
Yeni Evrensel gazetesinin işçi ve emekçilerin sesi olduğuna vurgu yapılan kongrede, kamu emekçilerinin sendikal haklarının ve özgürlük mücadelesinin desteklenmesi, OHAL'in kaldırılması için yoğun bir faaliyet yürütülmesi, özelleştirmeye karşı platform oluşturulması, bağımsız kadın örgütlenmesi için çaba sarf edilmesi ve işçi basını için bağış kampanyası başlatılması kararlaştırıldı.
Daha çok çalışmalı
EMEP Altındağ İlçe Örgütü'nün kongresinde Başkanlığa Engin Sezgin, Yönetim Kurulu'na ise Murat Arman Tecel, Kazım Altuğ, Haydar Aslan ve Resul Aslan seçildi. Kongrede konuşan TÜMTİS Ankara Şube Başkanı Nurettin Kılıçdoğan, parti çalışmalarının genişletilmesi, mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini kaydetti. Bunun için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten Kılıçdoğan, "Daha çok çalışmalıyız" dedi.
ÖNCEKİ HABER

EMEP ilçe kongreleri tamamlandı

SONRAKİ HABER

Depremzedeler kongredeydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...