17 Ocak 2000 22:00

İsrail-Suriye zirvesi sallantıda

Daha önce 19 Ocak tarihinde ABD'de başlayacağı bildirilen İsrail-Suriye barış görüşmelerinin yeni turu öncesinde toplantı tarihinde ertelemeye gidilmesi gündeme getirildi.

Paylaş
İsrail-Suriye zirvesi sallantıda
Daha önce 19 Ocak tarihinde ABD'de başlayacağı bildirilen İsrail-Suriye barış görüşmelerinin yeni turu öncesinde Suriye tarafından yapılan açıklama ve müzakerelerin yerinin hâlâ belirlenmemesi, toplantı tarihinde ertelemeye gidilmesini gündeme getirdi. Suriye'nin Sana haber ajansı, ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları Madeleine Albright ile Faruk El Şara'nın telefonla bir görüşme yaptıklarını duyururken, "İki bakan, müzakerelerin tarihinin belirlenmesi öncesinde barış süreciyle ilgili sorunları ele aldılar" şeklinde bir ifade kullandı.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü James Foley, Sana'nın haberi üzerine "Görüşmeler ertelendi mi?" sorusuyla karşılaştı. Foley, toplantıların 19 Ocak Çarşamba günü başlayacağını "umduklarını" söyledi ve görüşmelerin yerinin belirlenmediğini doğruladı.
İsrailli yetkililer ise "Biz görüşmelerin 19 Ocak'ta başlayacağı varsayımıyla hazırlıklarımızı yapıyoruz ve bu tarihin değişmemesini istiyoruz" dedi. Meksika'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı da İsrail-Suriye görüşmelerinin kendilerini çok zorladığını kabul ederek, ''Bu konu sürekli aklımda. Elimizden geleni yapıyoruz, ancak Ortadoğu'da barışa ulaşmak, İsrail-Suriye barışı, çok zor konular" dedi. Washington yakınlarındaki Shepherdstown kasabasında bu ay başında yapılan bir önceki turdan, görüşmelerin bir sonuç çıkmamıştı.
ÖNCEKİ HABER

Suikast Sırbistan'ı karıştırdı

SONRAKİ HABER

Can damarı kesiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa