15 Ocak 2000 22:00

'Üretici kurultaylarından yükseleceğiz'

EMEP'in dün Kayseri'nin Yenihisar, Balıkesir'in Susurluk ve Adana'nın Seyhan ilçelerinde devam eden kongrelerinde önümüzdeki günlere ilişkin görevler belirleniyor.

Paylaş
'Üretici kurultaylarından yükseleceğiz'
EMEP ilçe kongreleri devam ediyor. Dün Kayseri'nin Yenihisar, Balıkesir'in Susurluk ve Adana'nın Seyhan ilçelerinde yapılan kongrelerde, sermayenin saldırılarının yoğunlaşması ve baskılarının iyice artmasının partilerine sağladığı olanaklar tartışılarak, önümüzdeki günlere ilişkin görevler belirlendi.
EMEP Susurluk İlçe Başkanı Şuayip Çetin'in ilçedeki emekçiler arasında partilerinin sempatiyle karşılandığına, bu sempatinin en kısa zamanda örgütlülüğe dönüştürüleceğine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki dönemde üretici kurultayını bir an önce gerçekleştirerek, üreticilerin birliklerde örgütlenmelerine yardımcı olunacak. Daha önce yeterince ilişki kurulamamış olan Susurluk Şeker Fabrikası ve sendikasız, sigortasız çalışan işletmelerdeki örgütlenme çalışmalarımız hız kazanacaktır. Bir daha ki kongreye, üretim alanlarında yapacağımız konferanslar ve üretici kurultaylarından yükselmiş, güçlenmiş bir şekilde gireceğiz".
Üreticiler ve gençlik adına yapılan konuşmaların ardından yapılan seçimler sonucunda, Başkanlığa Şuayip Çetin yeniden getirilirken, Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: "Ahmet Okumuş (İşçi), Mustafa Özenç (işçi), Ercan Akabey (İşçi), Aydın Şeren (Üretici)".
Seyhan kongresi yapıldı
Emeğin Partisi Adana Seyhan İlçe Örgütü, 2. Olağan Kongresi dün Konak Düğün Salonu'nda yaklaşık 250 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Saat 11.00'da başlayan kongrede, Divan Başkanlığı'na Ali Bahar getirildi.
Kongreye sunulan karar tasarılarında, sürekli aydınlatma faaliyeti için partinin genel ve yerel materyallerinin sürekli dağıtımı, ev toplantılarının artırılması, kadın çalışmasına önem verilmesi, kadın kolları kurulması, sendikal faaliyetlerinin artırılması, tarım ili olan Adana'da tarım komisyonları kurulması, tarım kurultaylarının yapılması, gençlik faaliyetinin tüm gençler içerisinde yaygılaştırılması, Kürt sorununa yönelik özel çalışma yürüterek, barışın ancak demokratikleşmeyle çözüleceği ve günlük işçi basının sürekli takip edilmesi ve her okuyucunun abone olma kampanyasına destek verilmesi gündeme getirilerek, kabul edildi.
Kongrede söz alan partili ve konuklar sistemin çürümüşlüğüne dikkat çekerken, geleceği yaratacak olanın yine emekçiler olacağına vurgu yapıldı. Kongrede Toppo Özcan ilçe başkanlığına getirilirken, Serkan Akın, Soner Şahin, İsmal Terkoz ve Filiz Çözer İlçe Yönetim Kurulu'na seçildi.
Kayseri Yenihisar'da yapılan kongre sonucunda ise, Üzeyir Demir Başkanlığa, Hasan Efe, Hayrettin Erbay, Mehmet Soylu ve Ali Erçelen ise Yönetim Kurulu'na getirildi.
ÖNCEKİ HABER

Devlet hukuksuzluğu meşrulaştırıyor

SONRAKİ HABER

Setaş işçisi kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...