15 Ocak 2000 22:00

Üreticilerin kurultay çalışmaları sürüyor

Kurultay Düzenleme Komitesi, tarımla ilgili kurum ve kuruluşları gezerek destek isterken, köylerde toplantılar düzenleyerek güçlü bir kurultay örgütlemeye çalışıyor.

Paylaş
Üreticilerin kurultay çalışmaları sürüyor
Yusuf Karadaş
Malatya'da, hükümetin tarımı bitirmeye yönelik politikaları karşısında üreticilerin ortak bir tutum belirlemesi için 29 Ocak 2000 tarihinde yapılması planlanan üretici kurultayı ile ilgili çalışmalar yoğunlaştırıldı.
Kurultay Düzenleme Komitesi, bir yandan ziraat odaları başta olmak üzere, tarımla ilgili kurum ve kuruluşları gezerek kurultay için destek isterken, öbür yandan köylerde toplantılar düzenleyerek güçlü bir kurultay örgütlemeye çalışıyor. Üretici Kurultayı Düzenleme Komitesi'nin ziyaret edip kurultay için katılım ve destek istediği kuruluşlardan biri olan Malatya Tütün Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Ali Ergül, 10 yıl önce tütün üreticilerinin birliğinin sağlanması için kurulan derneklerinin kurultaya destek vereceğini açıkladı. "Kurultayın, üreticilerin sorunlarının çözümü için bir araya gelmesi konusunda güzel bir başlangıç olduğunu düşünüyorm" Ergül, üreticilerin emeklerine sahip çıkması amacıyla düzenlenen kurultaya sahip çıkacaklarını belirtti.
Dernek yöneticilerinden Abuzer Demir ise, tüm üreticilerin sorunlarının bilinciyle hareket edip kurultaya katkı sunması çağrısında bulundu. Diğer bir Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yeşilçayır ise, "Türkiye'nin AB'ye girmesinin bir gereği olarak sunulan 'tarım reformu' aslında tamamiyle ülkeyi tarım alanında da dışa bağımlı hale getirmeye yönelik politikalardan ibarettir. Tarımın ölmesine izin vermemek için kurultayın, atılan adımların başlangıcı olması için elimizden geleni yapacağız" dedi.
ÖNCEKİ HABER

TEDAŞ'ın sorumsuzluğu

SONRAKİ HABER

Çiftçi sattığı zeytinin parasını alamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...