15 Ocak 2000 22:00

Albright Kolombiya'da

Kolombiya'da yıllardır halka karşı yürütülen imha savaşının destekleyicisi ve örgütleyicisi olan ABD'nin Dışişleri Bakanı Albright, Kolombiya ziyaretine başladı.

Paylaş
Albright Kolombiya'da
Kolombiya'da yıllardır halka karşı yürütülen imha savaşının destekleyicisi ve örgütleyicisi olan ABD'nin Dışişleri Bakanı Albright, Kolombiya ziyaretine başladı. Son on yıldır Kolombiya'yı ziyaret eden en üst düzey ABD yetkilisi olan Albright, hükümetinin Kolombiya hükümetine 1.3 milyar dolarlık yeni bir 'yardım' paketi açacağını açıklamasından sonra ABD'nin bu ülkede 'uyuşturucuya karşı' vereceği mücadelede oynayacağı rolü görüşmek üzere Bogota'ya gideceğini açıklamıştı.
'Uyuşturucuyla mücadele'yi ülkede yürütülen kontra savaşını maskelemek için kullanan ABD yönetimi, ABD sınırları içinde ve Kolombiya'da kontra birlikleri yetiştiriyor. ABD'nin Dışişleri Bakanı Albright, ziyaretinin ilk gününde, 'kokain üretimine karşı verilen mücadelenin kazanılabileceğini' söyledi. Kolombiya'da devlete karşı mücadele eden Simon Bolivar Gerilla Koordinasyonu'nun son yıllarda ardı ardına kazandığı başarılar karşısında kendisine yönelik tehdidin büyüdüğünü belirten ABD yönetimi, Kolombiya'ya maddi ve askeri yardımlarını artırmaya başlamıştı.
Marquez ağırladı
Albright ziyaretinin ilk gününde Cartagena kentinde Kolombiya Devlet Başkanı Andres Pastrana ve Nobel ödüllü Yazar Gabriel Garcia Marquez tarafından ağırlandı.
ÖNCEKİ HABER

'Oğlumuzu geri verin'

SONRAKİ HABER

TEDAŞ'ın sorumsuzluğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...