14 Ocak 2000 22:00

Grev kırıcılar polisten destek istedi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde özel sektöre ait Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ (BAGFAŞ)'de grev 96. gününe girerken...

Paylaş
Grev kırıcılar polisten destek istedi
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde özel sektöre ait Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ (BAGFAŞ)'de grev 96. gününe girerken, fabrikada üretim "grev kırıcı" olarak dışarıdan getirilen işçilerle sürdürülüyor.
Sendika üyesi 215 işçinin eylemleri sürerken, fabrikada BAGFAŞ bünyesinde taşeron olarak faaliyet gösteren Servis Ltd. Şti, Terbay Ltd. Şti. ve İfa Ltd Şti.'ye bağlı olarak çalışan grev kırıcılar, dün Bandırma Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurarak, "can güvenliklerinin" sağlanması amacıyla "önlem" alınmasını istediler.
Üretim yasadışı
Petrol-İş Sendikası, geçen yıl başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, işverenin, asgari ücrete 100'er milyon lira seyyanen, bu yıl için de enflasyon oranı kadar ücret artışı teklif etmesi, idari ve teknik personeli sözleşmeden yararlandırmama isteği üzerine, 14 Ekim'de grev başlatmıştı.
Petrol-İş Bandırma Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Aslanhan, işverenin uzlaşmaz tutumu üzerine, geçen yıl Ekim ayında greve çıktıklarını hatırlatarak, grev ilan edilen bir işyerinde üretim yapılmasının yasadışı olduğunu söyledi.
İşyerinde halen Petrol-İş Sendikası'nın yetkili olduğuna değinen Aslanhan, ''İşçileri istifa ettirilse bile, bu ancak bir sonraki toplusözleşmede düşmemizi sağlayabilir. Yapılan iş, yasadışıdır. İşveren, dışarıdan topladığı işçilerle gerçekleştirdiği yasadışı üretiminden aldığı gücü de koz olarak kullanıyor, yasal ve demokratik hakkımızı boğmaya çalışıyor'' dedi.
ÖNCEKİ HABER

Telekom tekellere açılıyor

SONRAKİ HABER

'Örgütlü Emek, Demokratik Türkiye'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...