17 Ağustos 2011 09:19

Afganistan’da 4 mühendis ve şöförleri kaçırıldı

AFGANİSTAN’ın Pakistan sınırındaki Paktia Eyalet Valisi Yardımcısı Abdul Rahman Mangal, 4 mühendis ve şoförlerinin kaçırıldığı bilgisini verdi. Mühendislerin bina inşaatı yaptıkları Dand Wa Patan bölgesinden, eyaletin başkenti Gardez kentine giderken kaçırıldığı belirtildi. İşgalci ABD’ye ait bir şirketin sınır göze

Afganistan’da 4 mühendis ve şöförleri kaçırıldı
Paylaş

AFGANİSTAN’ın Pakistan sınırındaki Paktia Eyalet Valisi Yardımcısı Abdul Rahman Mangal, 4 mühendis ve şoförlerinin kaçırıldığı bilgisini verdi. Mühendislerin bina inşaatı yaptıkları Dand Wa Patan bölgesinden, eyaletin başkenti Gardez kentine giderken kaçırıldığı belirtildi. İşgalci ABD’ye ait bir şirketin sınır gözetleme noktaları inşa ettiğini kaydeden Mangal, “4 Türk mühendis ve şoförleri, kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından bilinmeyen bir yere götürüldü” dedi. 4 mühendis ve Afgan şoförün bulunması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

BAKANLIK ONAYLADI

Dışişleri Bakanlığı da kaçırılma olayını doğruladı ve kurtarılmaları için her türlü çaba ve girişimi yapmakta olduklarını bildirdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, PROJEA isimli yabancı bir şirkete bağlı 4 Türk mühendis ve yerel bir çalışanın, şirketin Shepula’daki şantiyesine giderken kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldığı bilgisinin kendilerine ulaştığını ve bunu askeri kaynaklardan da teyit ettiklerini söyledi.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

DİSK: ‘Tek yol barış içinde bir arada yaşama’

SONRAKİ HABER

Facebook mesajına 4 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa