17 Ağustos 2011 09:17

DİSK: ‘Tek yol barış içinde bir arada yaşama’

DİSK, son günlerde artan çatışmaların kaygı verici noktaya ulaştığına dikkat çekerek, hükümetin “savaş çığırtkanı” söylemini eleştirdi.DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşama umuduna sarılma hayalleri ku

DİSK: ‘Tek yol barış içinde bir arada yaşama’
Paylaş

DİSK, son günlerde artan çatışmaların kaygı verici noktaya ulaştığına dikkat çekerek, hükümetin “savaş çığırtkanı” söylemini eleştirdi.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşama umuduna sarılma hayalleri kurarken, yıllardır süren acı ve gözyaşlarına yenileri ekleniyor, savaş naraları, savaş çığırtkanlıkları barış ve kardeşliğin sesini bastırıyor” dedi.

Görgün şunları ifade etti: “Kürt sorununun demokratik çözümü konusunda isteksizce ve gönülsüzce atılan adımlar ve ‘açılımlar’, karşılıklı restleşmelere, gözdağı ve tehditlere dönüşüyor. En yetkili ağızlar, halkı barış ve kardeşliğe davet etmek yerine, sorumsuz söylevlere sarılıyor”.

Barış için silahların susturulması ve çatışmasız ortamın sürdürülmesi gerekirken, çatışma ve operasyonların arttığına, tutuklamaların sürdüğüne, yeni savaş taktiklerinin geliştirildiğine dikkat çeken Görgün, “Şiddet ve militarist politikalarla sorunun çözülmediği ve çözülemeyeceği, üstelik sorunu daha da çözülemez ve Türkiye’yi yaşanmaz hale getireceği görülmek istenmiyor mu? Sayısı on binlerle ifade edilen kayıpların yüz binlere ulaşması, halkımızın yıllarca unutamayacağı acılara sürüklenmesinden başka ne işe yarayacaktır?​” diye sordu.

Türkiye’yi mutluluğa ve refaha taşıyacak tek şeyin barış ve kardeşlik için bir arada yaşamak olduğunu vurgulayan Görgün, “Eşitlikçi, özgürlükçü, sosyal bir anayasanın yapılarak demokratikleşmenin önünün açılması gibi, ülkemizin karanlığa sürüklenmesinin önüne geçilecek öneme sahip ön adımlar cesaretle atılmalıdır. Aksi halde Türkiye geriye dönüşü kolay olmayan kan ve gözyaşı deryasından çırpınmaktan kurtulamayacaktır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yabancı uyruklu doktorlar Meclis gündemine taşındı

SONRAKİ HABER

Afganistan’da 4 mühendis ve şöförleri kaçırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...