12 Ocak 2000 22:00

Memur alımında ikinci adım

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği memur alım sınavında başarılı olan 391 bin adayın sabırsızlıkla beklediği memur alımlarında, ikinci adım da atıldı.

Paylaş
Memur alımında ikinci adım
ÖSYM'nin gerçekleştirdiği memur alım sınavında başarılı olan 391 bin adayın sabırsızlıkla beklediği memur alımlarında, ikinci adım da atıldı.
Başbakan Bülent Ecevit imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan genelgede, kamu kurum ve kuruluşlarının, usulüne uygun olarak açıktan atama izni aldıkları kadro ve pozisyonlardan, merkezi sınav sonucuna göre atama yapmak istedikleri kadro ve pozisyonları, hazırlanan standart formu doldurarak Devlet Personel Başkanlığı'na göndermeleri istendi. Söz konusu forma uygun olmayan ya da belirtilen tarih mesai saati bitimine kadar gönderilmeyen taleplerin dikkate alınmayacağı vurgulandı.
Genelgeye göre, Devlet Personel Başkanlığı, hizmet ihtiyacı göz önünde bulundurularak uygun görülecek zamanda, bildirilen boş kadro ve pozisyonları ilan edecek. Başkanlık, adayların daha sonra yapacakları kurum ve unvan tercihleri ile kurumların aradıkları nitelikleri de dikkate alarak, merkezi sınav başarı sırasına göre atanma hakkı elde edenleri de belirleyerek, ilgili kuruma ve adaya bildirecek.
Kuruluşlar, yapılan değerlendirme sonucunda ilan edilmiş olan boş kadro ve pozisyonlarda belirtilen şart ve nitelikleri taşımadığı tespit edilenleri, atamalarını yapmama gerekçeleriyle birlikte Devlet Personel Başkanlığı'na iletecek.
Bu arada kamuda 1999 yılı için ÖSYM tarafından yapılan devlet memuru sınav sonuçlarına göre atama yapmak üzere alınmış bulunan açıktan atama izinleri, 2000 yılı içinde de geçerli olacak.
ÖNCEKİ HABER

Sungurlu'da 23 Aralık eylemine

SONRAKİ HABER

Erika'dan geriye kalan keder ve öfke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...